Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Päeva sõel (med.) 2: Toom nimetas Venemaa terrorismi Ukrainas „tööks“; Tiido tahab ühe vaenuliku Venemaa asemel mitut vaenulikku Venemaad; pool miljonit Iraani crossoverit!

-
16.08.2022

Tänane Narva tanki teisaldamise päev võimaldas pildile jääda mitte ainult valitsuskoalitsiooni liikmetel, vaid ka nende oponentidel. Paraku ka Eesti Riigi kui sellise oponentidel.

ERR avaldaski täna päeval loo „Toom tanki teisaldamisest: kõik integratsiooni pingutused on ära nullitud.“

Yana Toom on jah kõvasti pingutanud kõik need aastad integratsiooni nimel, väites, et eesti keel sureb niikuinii välja ja vene keel võidab. Aastaid puhudes üles tüli ja negatiivset suhtumist eesti riiki nii tabloidi Denj za Dnjom kui ka keskbloidi Stolitsa peatoimetajana, Toom pidevalt vingus ja virises. Tema lemmiksõna eesti poliitikute, ministrite jne aadressil oli ja jääb „loll“ ja „lollakas“. Ta kittus pidevalt eestlaste peale raja taga – eurostruktuurides ja Kremli telekanalites. Rääkides eesti asjadest on tal alati hapu nägu ees.

Nende tema pingutuste viljad pole paraku ära nullitud, sest see kuhi on kvantitatiivselt äärmiselt massiivne. Kui aga pidada integratsiooniks seda, et 30 aastat pidid vaba Eesti eestlased ja muud rahumeelsed elanikud taluma nende vanemate ja vanavanemate tapjate ja küüditajate ülistamist, provokaatorite jultunud räuskamist ning zombide defileesid, siis see jama on nüüd tõesti ära nullitud. Mõni eriti agressiivne Vene kodanik võib kogunisti lahkuda armastatud kodumaale ja Yana Toomi büroo kaitseb juba kohtus nende õigust laamendada võõral maal, mida nad vihkavad.

Toom on saanud EV kodakondsuse „eriteenete eest“ tänu Edgar Savisaarele, kelle motiiviks paistab alati olnud raha, võim ja noored naisalluvad. Juriidiliselt on Toom eesti kodanik, moraalselt aga kõike muud.

„Toom arvas, et tanki teisaldamine toob Venemaalt kindlasti terava hukkamõistu, aga jõulist provokatsiooni Eesti pinnal ta tõenäoliseks ei pea. “Neil on käed, jalad tööd täis Ukrainas,” tsiteerib Toomi ERR.

Pange tähele: Toom nimetab seda, mida teeb Venemaa praegu Ukrainas, „tööks“, mida on käed ja jalad täis. Pärast Butša sündmusi väitis ta, et naiste vägistamine sõjas on loogiline, vältimatu ja tegemist on relvaga.

Selles on midagi patoloogilist, aga meie peavoolumeediale see meeldib. Ka Jüri Ratasele, kes valis äsja Toomi enda asetäitjaks.

+ + + + + + +

See, mida teeb praegu Venemaa, on tavaline fašism, banditism, terrorism ja genotsiid vene moodi. See sai võimalikuks tänu venemaalastele endile, kes toetasid hea meelega kõiki Venemaa hiljutisi anastussõdu – Tšetšeenias, Gruusias, Süürias ja nüüd Ukrainas.

Fašistliku režiimi Venemaal saab kukutada ainult seestpoolt, kuna tegemist on tuumariigiga ja Venemaa denatsifitseerimise katse väljastpoolt viiks tuumasõjani, millega praegugi Kreml kogu maailma ähvardab.

Seepärast on igasugused piirangud venemaalastele teretulnud, sest Ukrainas toimuvate sõjakuritegude eest premiaalreisi Euroopasse saamine on küüniline ja jäle. Ka „põgenikke“ Venemaalt ei ole vaja vastu võtta, kuna kes siis hakkab seda riiki seestpoolt vabastama?

Me juba kirjutasime sellest, et nii Lätis kui ka Eestis hakkasid Venemaalt pagenud opositsioonilised ajakirjanikud õigustama Putinit – Lätis telekanal Doždj, Eestis Ljubovj Sobol, Andrei Kuzitškin jne.

Ja äkki tänases EPL-is ilmub Harri Tiido lugu „Venemaa tuleb tükeldada. Seda arutatakse täie tõsidusega“, kus on sellised read: „Läände pagenud Vene kodanikke tuleb toetada, mitte saata Putini juurde represseerimisele“.

Esiteks ei sobi see Eestile, kuna meil on niigi sadakond tuhat Vene kodanikku, 50 tuhat Ukraina põgenikku, kelle hulgas on võib-olla pooled venekeelsed. Nii lömastatakse eestlased lihtsalt massiga ära, isegi parimate kavatsustega – näiteks kaisutades. Vene kodanikud lärmavad Läänes miitingutel ja motokolonnides, lehvitades Z-lippe ja kartulimardika linte. Las jäävad parem Venemaale, usaldust enam ei ole.

Mis aga puutub üleskutsesse „tükeldada Venemaa“, siis see on ulmeliselt rumal ettepanek – kui härra Tiido just ei pulli, nagu tookord soome markade „vahetusega“… Kas me tõesti tahaksime, et ühe terroristliku riigi asemel oleks mitu sama agressiivset ja pooled neist tuumarelvaga? Ja kõik nad Eesti naabruses? Et Kadõrov, kes kuulutab sõja kord Alaskale, kord Poolale, saaks minna oma kõrilõikajatega reaalsele retkele täiesti ametlikult? Et röövel-kubernerid läheksid nagu iidsed metsikud vürstid naabreid vallutama, röövima ja „maid kokku korjama“?

Härra Harri, öelge palun, et te tegite jälle nalja…

+ + + + + + +

Kuna Venemaal on lood autodega nii nagu on – üritatakse reanimeerida Ladade tootmine, aga unistatakse ikka lääne mudelitest ja selleks veeti neid sisse Paldiski kaudu – oma abikäe ulatas… Iraan.

Autotootja Iran Khodro teatas, et juba sel aastal siseneb Venemaa turule. Selle firma peadirektor Mehdi Khatibi tegi vastava avalduse crossoveri Rira viimase mudeli esitlusel. Ta kavatseb kaasata vene investorid ja vastavad kõnelused Moskvaga on juba ka toimunud. Iraani autosid hakatakse tarnima ka Aserbaidžani, Omaani ja Iraaki. Kusjuures viimane koos Süüriaga hiljuti loobus Iraani autodest, sest selle aasta jaanuaris põrkas Iraanis kokku 30 sellist autot ja mitte ühelgi ei hakanud tööle turvapadjad.

Käesoleval aastal kavatseb Iran Khodro toota üle poole miljoni auto ja kolme aastaga eksportida 100 tuhat. Firmal on kaks tooteplatvormi – vana Peugeot ja ürgne Samand. On ka uus liin Renault.

Seda Rira ratastega imet tahaks küll oma silmaga näha Eesti teedel.

Ivan Makarov