Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Eestlastest bussijuhid kuulavad Elmarit, venelastest roolikeerajad Vladimirit

-
17.08.2022
Putini kahjureid leiab Eesti ühiskonnas üha enam. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kunagi avastas üks väljaanne, et maaliinidel sõitvate bussijuhtide kabiinist kostab peamiselt eestikeelset muusikat edastav Elmar Raadio – täna võib öelda, et venelastest Tallinna bussijuhtide kabiinist saab eespool istuja või seisja kuulata Moskva raadiot.

Näiteks teisipäeval kostus liinil 5 Metsakooli tee – Männiku bussijuhi kuulatavast raadiost infot selle kohta, mida arutatakse Vene Riigiduumas. Mõne aja eest võis liinil 16 Tallinn-Väike – Õismäe bussi eesotsas kuulda ilmateadet Moskva kohta, mis lubas sinna päikeselist ilma.

Eriline aga oli olukord 9. mail enam kui aasta tagasi kui Ukrainas sõda veel polnud ja Kaitseväe kalmistul käidi aktiivselt “Aljošat” ülistamas. Liinil 18 Laagri suunal pani naisbussijuht Kaare ja Hiiu peatuste vahel üle terve bussi üürgama Venemaal populaarse sõjaloo “Etot den pobedõ”. Et ka eestlased teaksid nende “võidust”.

Sellised bussijuhid on siis venekeelses ja -meelses Eesti pealinnas. Kui Putini telekanaleid enam ei näidata, siis raadionupu leiab ikka üles, et “batuška” häält kuulda.

Integratsioonist pole ammu enam mõtet rääkida. Ega venelastel kodumaad südamest ei tõrju, kuid sinna naasta nad ei taha – kui lähevad, siis kogu Eestiga. Ja praegune valitsus mängib neile sisserändel põhineva venestamispoliitikaga kõik kätte – Tallinnas valitseb juba vene keel.

Jüri Kukk