Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE nõuetel on tõsi taga: ka CO kvoodi hind teeb rekordeid

-
18.08.2022
Peenike pihus
© UU

EKRE juhatus nõuab valitsuselt elektrihinna langetamist, milleks on hoovad olemas – lahkuda CO2 kaubandusüsteemist ja Nordpoolist või börsile jäädes müüa riigi sees elektrit börsivälise fikseeritud hinnaga. Seda nõuet toetab ka ERR-i uudis CO-kaubanduse tapvast mõjust.

Euroopa emissioonide kauplemissüsteemis (Emission Trading System, ETS) saavutab CO2 kvoodi hind neljapäeval rekordtaseme, jõudes 96,35 euroni tonni eest.

Augusti alguses maksis CO2 tonn ETS-is veel 76 eurot. 2021. aasta alguses maksis heitmekvoot suurusjärgus 30 eurot tonn. 97 euro lähedal käis kvoodi hind ka tänavu veebruaris.

Poola nõudis mullu ETS-i reformimist, ähvardades sellest väljaastumisega, kuna leiab, et kiire hindade mitmekordistumise taga on spekulandid, mitte energiatootjad ja tööstustarbijad, kes on kohustatud sealt kvooti ostma, vahendab ERR.

Kaja Kallase valitsusel on võimalik olukorda parandada, aga ta ei soovi seda teha, sest valitsus ja valitsusele kuuluvad monopolid on läinud ühiskonna vaeseks kurnamise teed ja korjavad elektriarvete kaudu eraisikutelt ja ettevõtetelt kokku enneolematult suurt raha.

Uued Uudised, ERR