Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Kaja Kallase valitsetav Eesti hoiab inflatsioonirekordit kindlalt enda käes

-
18.08.2022
“Mis Lukašenka? Mina otsisin silmadega Macroni!”
© Uued Uudised

Kaja Kallas püstitab oma valitsemise ajal hulganisti rekordeid – kõrgeima inflatsiooniga riik euroalal, 4000 eurot maksev elektri börsihind oma rahvale, suurema slaavlaste kogukonna kasvuga ja ebakompetentseima peaministriga maa, ja nii edasi.

Juulis kiirenes Eurostati täpsustatud andmetel aastainflatsioon Eestis 23,2 protsendini, mis on sarnaselt mai ja juuniga Euroopa Liidu (EL) kõrgeim inflatsioonimäär.

Euroala keskmine aastainflatsioon kiirenes juuni 8,6 protsendilt juulis 8,9 protsendini, aasta varem juulis oli näitaja 2,2 protsenti. EL-is kiirenes näitaja kuuga 9,6 protsendilt 9,8 protsendini, olles aasta varem olnud 2,5 protsenti, teatas Eurostat. Eestis oli 2021. aasta juunis inflatsioonimäär 4,9 protsenti.

Lätis kiirenes inflatsioon 21,5 protsendini ja Leedus 20,9 protsendini. Euroala liikmesriikidel, kelle kohta on Eurostatil andmed, oli inflatsioon madalaim Maltal ja Prantsusmaal, 6,8 protsenti, järgnes 8 protsendiga Soome.

Juuniga võrreldes aeglustus inflatsioon kuues iikmesriigis, püsis samal tasemel kolmes ja kiirenes 18 riigis.

Inflatsiooni kiirenemisesse euroalal panustasid eelmisel kuul enim, 4,02 protsendipunktiga, energiahinnad. Sellele järgnesid 2,08 punktiga toidu-, joogi- ja tubakakaubad, 1,6 punktiga teenused ning 1,16 punktiga tööstuskaubad. (BNS)