Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

TTÜ energiatehnoloogia professor: Eesti peaks elektri börsisüsteemist lahkuma

-
19.08.2022
Elektrijaam
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallas leiab, et elektribörsilt lahkumine oleks egoistlik ja maksaks meile kätte. Seevastu Vikerraadio hommikusaates esinenud Tallinna Tehnikaülikooli energiatehnoloogia professor Alar Konist arvab teisiti.

Konist tõdeb: “Elektribörs on olukorras, kus tootmine ei kata tarbimist, mõtte kaotanud ning Eesti peaks süsteemist lahkuma ja keskenduma investeeringutele juhitavatesse tootmisvõimsustesse ja jaotusvõrku. Kui turg on defitsiidis, siis börsil sisulist mõtet pole. “Kuni Euroopa Liidus ei teki suuremahulist tootmisvõimekust, et suudetaks rohkem elektrit toota kui me tarbime, siis pole börsi tarvis.”

Professor ütles, et toetab börsisüsteemist väljumist. “Rootsi ja Norra on piiranud ja piiravad energia eksporti, selliste uudiste valguses peaksime lahkumist kaaluma.”

NordPool loomulikult ei taha börsilt midagi kuulda. Börsi esindaja väitis vastuseks EKRE soovitusele börsilt lahkuda, et see oleks justkui Euroopa Liidust lahkumine. Selline võrdlus on ilmselgelt suunatud “Brexitiga” hirmutamisele, sest NordPool hõlmab vaid 16 EL-i riiki ja ühe majandusplatvormi võrdsustamine kogu liiduga on naeruväärne.

Kaja Kallase seisukohta kommenteerib Riigikogu saadik Helle-Moonika Helme.

“Tule taevas appi – egoistlik? Kelle suhtes? Börsile jäämine on Kaja Kallase enda egoism, sest ta pole suuteline ega tahteline midagi tegema, mitte midagi muutma, mis mõjuks halvasti tema enda isiklikule status quo‘le!

Ta ei suuda iial globalistide ees välja häälida lauset: “Me teeme seda kõike selleks, et seista eelkõige oma rahva huvide ja vajaduste eest. Me ei pea oma rahva kannatuste hinnaga, oma ettevõtjate pankrottide hinnaga kinni maksma rahvusvahelist röövkapitalistlikku elektrisüsteemi! Me lahkume Nord Pooli börsilt ja CO2 kauplemissüsteemist!”

Ei, selle asemel hakatakse läbi erinevate riiklike toetuste, mis tuleb kõik maksumaksja arvelt, suunama tohutuid summasid sinnasamma kuritegelikku ja ahnesse süsteemi lisaks, et see kosuks veelgi ja hinnad aina tõuseks. Sest see toidab mõtteviisi, et toodame vähem, teeme vähem tööd, aga saame järjest rohkem raha mitte millegi eest.

Eesti riik, eesti maksumaksja ei pea seda moolokit nuumama!

Kaja ei soovi olla egoistlik, soovib olla altruistlik… Kelle soovide osas?

Riigi juht peab alati esiplaanile seadma oma riigi ja rahva, mitte seltskonda ja süsteemi, kes röövib ja rõhub tema rahvast! Ja kui riiki juhib keegi, kes ei teeni oma rahvast, siis ei ole tema koht peaministri toolil!”

Uued Uudised