Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ungari hävituslennukid Gripen sooritavad austusavalduse Eesti taasiseseisvumispäeva puhul

-
19.08.2022
Ungari lennukid Eestis taevas.
© Uued Uudised

20. augustil, Ungari ja Eesti rahvuspühal, teevad Ungari Gripen hävituslennukid, mis on Balti õhuturbe missioonil, austuseks ülelennu Valga Militaarajaloo festivalist, Paide õhushow`st Nurmsis ja Tallinna Teletornist.

Augusti algusest kuni novembri lõpuni 2022. aastal osalevad mitmefunktsioonilised Ungari õhuväe hävitajad JAS 39 Gripen juba kolmandat korda NATO Balti õhuturbe missioonil, baseerudes Šiauliai lennubaasis Leedus.

Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi valvurid: neli lennukit ja 80 meeskonnaliiget pärinevad Ungari Kaitseväe 59. Szentgyörgyi Dezső lennubaasist Kecskemétis ja on valmis kiirelt koos Itaalia, Saksa ja Tšehhi partneritega vastama igale julgeoleku ohule siinses piirkonnas.

Ungari peab missioone oluliseks NATO usaldusväärsuse ja solidaarsuse tugevdamisel liikmesriikides. Koos liikmesriikide maa-, õhu- ja merevägedega tagatakse heidutus ja kaitse mitte ainult Balti regioonis vaid terves alliansis. Solidaarsusavaldus üksteisele ja heidutusvalmidus on eriti olulised nüüd, kui sõda käib nii lähedal NATO piiridele.

Ungari on Eesti vankumatu liitlane, pidades selle turvalisust ja kaitset ülimalt oluliseks. Need kaks riiki tähistasid diplomaatiliste suhete sõlmimise 100. aastapäeva 2021. aastal, rõhutades selle osana tihedaid kultuurisidemeid ja soome-ugri keelesugulust. Ühinemine NATO ja Euroopa Liiduga tugevdas juba traditsioonilist koostööd veelgi, kaasates ka kaitse ja julgeoleku poliitikat.

Tähistamaks Eesti taasiseseisvumist ja Ungari riigi rajamist on Ungari uhke avaldades au Eesti riigile, oma sõbrale ja partnerile.

#WeAreNATO #StandUnited

Ungari Suursaatkond Eestis