Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): Eesti venekeelse meedia võtavad üle Venemaa propagandistid; Postimees levitab Õhtulehe peatoimetaja ümberaugu fantaasiaid; Neevalinnas võtavad vahendajad Soome viisa eest kuuekordset hinda, aga viisasid ei jätku; Austraalias tahtis känguru vene saadikule molli anda

-
19.08.2022

Vaevalt et Eesti venekeelsest meediast kasvab kunagi välja täisväärtuslik sõltumatu riigi meedia, sest selle tegijad elavad kestvalt nõukoguse minevikus ja copy-paste kirillitsaõuduses. Nad võivad olla noored, mingi piirini isegi edumeelsed, aga mingil hetkel jälle lööb välja nende lausa geneetiline sovetlus.

Eestis on viimastel aastatel toimunud meediajuhtide import Venemaalt. Eesti kodakondsuse kingituseks saanud eestlust vaenav Yana Toom juhatas Denj za dnjom’i, mis oli veel räigem tibloid, kui Stolitsa, mida ta samuti juhatas. ETV+ riigikanalit kamandab aastaid Putini kodakondne ja alles hiljuti löödi sealt minema patuoinas, kes ostis eesti raha eest Venemaa sõjardeid ülistavaid seriaale, ja ostis ilmselgelt ülemuste käsul, kes jäid kohale. Vene Delfi juht töötas paljudes Venemaa väljaannetes ja siis otsustati, et ta kõlbab Eestis elavaid venelasi informeerima ja harima.

Täna ilmus nii vene kui eesti Delfis (EPL) rus.delfi peatoimetaja Andrei Šumakovi lugu „Matused Narva moodi“. 

„RusDelfi peatoimetaja sõitis Narva, et ise näha, kuidas Ida-Virumaa suurim linn jätab hüvasti Nõukogude mälestusmärkidega. Tekst tugineb linna elanikega peetud jutuajamistele. Palun püüdke neid mõista. Narvas jäetakse tankiga hüvasti nõnda, nagu maetakse lähedast sõpra. Koht, kus veel mõned päevad tagasi seisis T-34, on kaetud lilledega. Põlevad viisnurgaks laotud küünlad. Kõrval südamekujuline leinakompositsioon, mille keskel on foto tankist ja Nõukogude sõjamasinat meenutav roheline mänguasjake,“ kirjutab EPL. „Vene poole“ foorumis nagu ikka ähvardatakse ja solvatakse Eestit ja eestlasi.

Selle „rohelise mänguasjakesega“, mida meil siin mõista palutakse, on sellised lood, et laste mänguasju oli palju rohkem Donetski oblastis allatulistatud Boeing 777-200ER kukkumise kohas. Ka Butšas ja paljudes teistes vene fašistide poolt rünnatud paikades.

Vene Delfi peatoimetaja kirjutab nii, nagu kirjutasid kõik need aastad ajakirjanduslikud sovetid – kõik need hallitanud kujundid, et „linn jätab hüvasti“, maetakse „nagu lähedast sõpra“ jne. Kõik need „Pravda“ ja „Izvestija“ igihaljad sententsid istuvad igas Venemaa ajakirjanikus, olgu ta putinist või liberaal, sama kindlalt, nagu suurvene šovinism või luustiku külge kinnikeevitatud sapipõis.

Keegi ei pea mõistma inimesi, kes leinavad raudkolakat nagu lähedast inimest selle asemel, et tulla Narva tänavatele plakatitega „Peatage Ukraina laste tapmine kohe!“. Aga nad ei tule välja ja mitte mingit kaastunnet nende enda krokodillipisarad ei tekita.

Ütle mulle, ses on su (lähedane) sõber, ja ma ütlen sulle, kes oled sina. Kui su sõber on tank, siis sa oledki tank. Miks peaks mõistma tanki?

Need vene tanki leinavad Vene kodanikud (mitte Narva linn, mis oli ju selle tanki läbi täielikult hävitatud) peaksid ise ükskord juba mõistma, mida vene tank tähendas eestlaste jaoks ja mida see tähendab praegu ukrainlaste jaoks. Vähemalt üritadagi mõista.

Ja kui nad seda ei mõista, siis ega muu vist ei avitagi, kui et minna tankide tõotatud maale Venemaale, millele on kodakondsuse kaudu vannutud truudust, ja võtta Šumakov kaasa. Sel inimesel on ikka jultumust – et eestlased peaksid mõistma tankikummardajaid. Tavaline šovinistlik kirjatsura.

Nagu ütles äsja läti režissöör Alvis Hermanis siia pagenud vene liberaalajakirjanikest: „Venemaalt siia tulnud ajakirjanikel on siiski liiga palju ühist putinlike ajakirjanikega – sanktsioonide, viisade, okupatsioonisümbolite küsimuses. Väga paljud positsioonid langevad kokku.“

+ + + + + + +

Ega eestlastelgi peatoimetajatega vea. Postimees on astunud kollaste väljaannete eeskujul kergema vastupanu libedale teele ja kogub sotsiaalmeedias saasta, et avaldada see saak oma seni veel soliidsel pinnal.

Nagu ikka, kui tekkib mingi kõmuteema, millega pole konservatiividel pehmelt öeldes mitte mingit pistmist – antud juhul Sanna Marini ja Jüri Ratase ümber – kohe mässitakse sisse ka Helmed. Postimene tänane pealkiri on „TWITTERI-MÖLL/ „Helme võiks nüüd „Rannamaja“ saatesse minna!“ Jüri Ratase osalemine tantsusaates tõmbas eestlased käima“.

Loo autor „päevatoimetaja“ Marilyn Närep, kelle päevatoimetused paistavad olevat sotsvõrgustike prügimägedes sobramine, kogus Twitterist kokku mingit saasta ja avaldas papa Jannseni ajalehes. Sealhulgas ka kollase Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutovi kommentaari, mille kohaselt on tantsusaade armumiskoht ja seega tuleks Jüri Ratasele leida partneriks mees.

Eesti rahvast ja kultuuri tahetakse multikultistada, aga veel enne, kui see juhtub, on meil oht martinšmuutistuda, sest kui populaarse pulvarilehe peatoimetaja on perversse ümberaigujutu sõltlane, siis mida veel oodata tema päevatoimetajatest. Ja kui seda pihkurlust levitab veel ka Postimees, siis tegemist on meedias leviva pervoepideemiaga. Millega, nagu ka ahvirõugetega, nakatatakse ka terveid meediaväliseid inimesi.Jü

Aga see, et Sanna Marin, keda peavool alles raevukalt „kaitses“ härra Helme eest ja nüüd ise materdab seda tütarlast täiega, pidutseb ja pulbitseb, on loomulik: ta on noor kena naine ja miks ta ei võiks siis seda teha tööst vabal ajal. Saage sellest juba üle, Šmutov aga mingu Sveta baari ja unistagu seal edasi. Ja kui leiab Jüri Ratasele meespartneri, siis jätku endale.

Nendest šmutovitest-šumakovidest on kopp ees. Oleks veel Šepelevitš siin, taastuks meie Interrinne neomakrsistlikul pedendatud Š-Š-Š kujul. Õnneks lasi Igor Šepelevitš paljukannatanud Eestist jalga ja on asunud Voroneži kuberneri täievolilise esindaja ametisse. Asemele tulevad aga veelgi hullemad shitelevitšid.

+ + + + + + +

Meie putinlased, kes tahavad elada Euroopas ja kasutada kõiki selle hüvesid, aga samas kiruvad seda ja kutsuvad Eestisse okupante, või nagu Toom tahaksid rahutusi, ei kujuta ettegi, mis ootab neid Venemaal sinna deporteerimise korral. Ega tagasi Euroopasse isegi turistina ei saa.

Venemaalased ise on viisade probleemi pärast hullumas: nagu teatab Fontanka, pärast Soome võimude otsust kärpida viisataotsluste vastuvõtt venelastelt kerkisid viisasaamise vahendajate hinnad Sankt-Peterburgis 6 korda!

Näiteks küsiti ühes ametlikus kuulutuses homse viisa vahendamise eest 32 tuhat rubla ja ostja leidus sekunditega.

Vahendamisega tegelevad sertifitseeritud firmad – näiteks Inpredservice – võimaldavad viisa saamist ka 6800 rubla eest, aga „parimal juhul kevadel“.

+ + + + + + +

Ja huvitav uudis  Austraaliast – seal on väikse linnakese Maaroom okupeerinud kängurud.

Linnas elab 220 inimest ja kuni 80 känguru, kes sel aastal juba 7 korral ründasid inimesi, kusjuures ründajad olid kõik emased. Inimesed kardavad väljuda oma kodudest ja sabaliste arv kogu aeg kasvab. Kohalikud elanikud arvavad, et põhjuseks on sealkandis tulnud vihmad, mis soodustasid rohu kasvu.

Kas ei pane siis mõtlema, et pärast seda, kui Eesti poodides algas see kunagi defitsiitsete banaanide küllus, hakkasidki siiakanti massiliselt tulema ka…

Tulema ka.

Ivan Makarov

P.S. Muide, nädal tagasi teatas vene saatkond Austraalias, et selle territooriumile „üritas ebaseaduslikult tungida känguru“. Vene diplomaatidest spioonid teatavad, et „sanktsioneerimata sisenemiskatse käigus keegi kannatada ei saanud.“

Seda nad muidugi ei võinud teada, sest elukas võis küll tunda hingepiinu sellepärast, et ei saanudki terroririigi esindajatele virutada. Katse oli küll armas, aga paks pepu ei lubanud armsal elukal sisse libiseda. Pidagu dieeti ja saagu kaagid lõpuks kätte! Video on vahva: Посольство России в Австралии сообщило о попытке проникновения кенгуру – РИА Новости, 11.08.2022 (ria.ru)