Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEOINTERVJUU | Mart Helme: Punamonumendid tuleb Eestist igaveseks ära koristada!

-
19.08.2022
Laadime sisu...

EKRE aseesimees ja endine siseminister Mart Helme leiab, et ehkki Reformierakonna valitsus püüdis Narva tanki eemaldamisega näidata enne valimisi populistlikult karmi kätt, tuleb punamonumentide teisaldamisega edasi minna.

 

„Punamonumendid on maamärgid, mis peavad kinnistama ja näitama, et see siin ei ole eestlaste maa, vaid Vene impeeriumi maa ja Vene impeeriumil on õigus igal ajal siia tagasi tulla ja eestlased peavad leppima, et on igavesti Vene mõjusfääris. Loomulikult tuleb need monumendid igaveseks ära koristada.“

Helme sõnul peaks valitsus samuti tegelema Eesti kaitseväele relvastuse ja laskemoona muretsemisega, uute väeosade loomisega, kordusõppuste läbiviimisega ja üleüldise valmisoleku tekitamisega Vene agressiooni tagasitõrjumiseks.

„Meile räägitakse, et Ukraina sõdib meie eest. Ukraina ei sõdi meie eest igavesti. Tuleb hetk, kui sõda lõppeb. Need Vene sõdurid, kes Ukrainast tagasi tulevad, on väljaõppinud ja tuleristsed saanud kõrilõikajad, kes on valanud verd, tapnud ja vägistanud. Kui nad tulevad üle meie piiri, siis teevad nad sama, mida Ukrainas. Me peaksime selle vastu valmistuma. Eesti peab olema valmis üldrahvaliku vastupanu osutamiseks,“ ütles Helme.

Vaata kogu intervjuud videost!