Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikantselei näitab eesti keele solkimises eeskuju – neil on homme jälleiseseisvuspäev

-
19.08.2022
Riigikantselei tegeleb eesti keele “täiustamisega”.
© Kuvatõmmis

Võimuerakonnad räägivad suure suuga eesti keele kaitsest, samas aga lasevad kõrgemad riigiasutused keelekasutuses üle jala – riigikantselei teatab, et homse “jälleiseseisvuspäeva” puhul on vaja lipud heisata.

“Mis sõna see “jälleiseseisva” on? Kui riigikantselei töötajad ei valda korrektset eest keelt, siis on halvasti. Sisuliselt asja vaadates on lugu aga veel hullem! Eesti iseseisvus ei ole midagi, mis kord on ja siis jälle ei ole või siis ei ole ja siis jälle on,” kirjutab EKRE poliitik Helle-Moonika Helme.

Ta lisab: “Eesti iseseisvus ei katkenud kunagi, iseseisev Eesti oli vahepeal lihtsalt okupeeritud. Riigikantselei lapsametnikud võiksid oma lapsikud keeleuuendused sellise päeva puhul küll tegemata jätta, see on sobimatu ja Eesti riiklust solvav.”

“Paistab, et Riigikantseleis eesti keele oskust enam ei nõutagi, peaasi et inglishit spiigid. Eestikeelse teksti saab kokku panna ka Google tõlke abil? Sinna olemegi liberaalse valitsuse viljeletava avatuse ja mitmekesisusega jõudnud – hävitatakse Eesti riiki, meie keelt ja kultuuri,” kirjutab ka Kert Kingo.