Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Elektrihinna rekordi tekitanud NordPoolist tehakse nüüd lausa päästja ja kangelane 

-
21.08.2022
NordPool varastab rahva taskust raha. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Pärast seda, kui möödunud kolmapäeval püstitati elektribörsil enneolematu hinnarekord, hakkasid asjapulgad algul seda juhtumit õigustama, nüüd aga on rekordipüstitajatest lausa kangelased saamas.

Delfi Ärileht kirjutab: “Pinev olukord Nordpoolis. Mis juhtus 16. augustil? Päästa suudeti kolmest tunnist kaks. /…/ Nordpool pidi 16. augustil sekkuma, et hind veelgi kauem 4000 eurot ei oleks.”

Nüüd on NordPool siis kangelane, kui asi üle võlli läks. Eesti inimesed võiks meelde tuletada, et enne nelja tuhandet olid ka rekordid 700-800 juures, seega on tegu teadliku poliitikaga.

Sotsiaalmeedias küsib Kersti Kracht selgitusi:

“Nüüd hakkavad tulema PR firmade koostatud ülevaated, kokkuvõtted, selgitused. Muidugi, Nord Pool sekkus, et ära hoida 3 tunnist 4000-list hinda, missugused kangelased!

Tehke nüüd siis teatavaks, mida tähendab plokktehing, kes selle tehingu tegi? Kellel või millel oli selline häda, et pidi ostma 4000 euroga MWh elektrit?

Selgitagu täpselt kuidas hind kujuneb, mida kostab selle 4000-lise tehingu peale börsi järelvalve, kes teostavad järelvalvet, nimeliselt?

Missuguse riigi seadustele allub börs, kui neljas Balti riigis oli hind 4000, missuguse riigi seaduseid rakendatakse, kui uuritakse tegevust börsil?

Ma ei kahtlegi, et Hando Sutter, kes organiseeris ja valmistas ette börsil müümist, teab täpset mehhanismi, paluks siis rahvale ka rääkida. 4000 on hind, et kui sellega ikka rahvale müüa, siis tuleb hakata selgitusi ka jagama!”

Käima on läinud veel üks propagandanõks, odava hetkeseisu ülistamine, näitamaks rahvale, et börsilt saab ka odavat elektrit.

Nii kirjutab ERR pealkirja all “Elektri börsihind langeb pühapäeva hommikutundidel pea nulli”, et “Kuigi päeva keskmine elektrihind on pühapäeval elektribörsi Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas pea sama, mis laupäeval, on varajastel tundidel elekter väga odav.”

Rahvast üritatakse taas ära lollitada – rekordhind oli juhus, mille vastu me kõik võitlesime, ja näete, taasiseseisvuspäevaks saite NordPoolist pisut odavat elektrit ka!

Uued Uudised