Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister Kaja Kallas riisub teiste inimeste tegemiste au endale

-
22.08.2022
Peaminister on üheaegselt nii hirmul kui ka ülbe.
© Uued Uudised

Kaja Kallas on peaministrina sama, mis vilets väejuht, kes võidu korral ütleb: “Mina võitsin!”, kaotuse korral aga “Minu väed kaotasid!” Ehk siis valitsuse õnnestumised kirjutatakse meedia toel kohe Kaja Kallase arvele, ebaõnnestumiste korral aga distantseerub peaminister juhtunust nii kaugele-kaugele kui võimalik (nagu oli külmlao kobarkäki puhul).

Nii kirjutab ERR: “Üha rohkem Saksa poliitikuid nõuab, et eeskuju tuleks võtta väikesest Eestist ja kehtestada Venemaa turistidele Euroopa Liidus viisakeeld, kirjutas Saksa väljaanne Bild. Väljaanne kiidab Eesti peaminister Kaja Kallast, kes astus julgelt ette ja kelle juhitav valitsus külmutas Euroopa Liidu ühist otsust ära ootamata venelaste viisad.”

Kõigepealt – selleks, et Eesti valitsus midagi ette võtaks, pidi kõigepealt ikka skandaal tulema – ja see tuligi, kui selgus, et paljud venelased lähevad Läände läbi Eesti ehk piiril toimub tihe inimeste liikumine.

ERR kirjutas 25. juulil: “Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul ei ole Schengeni viisaruumi reeglitest lähtuvalt võimalik takistada mõnelt Euroopa riigilt viisa saanud Venemaa turistidel Eestisse sisenemist. Tema hinnangul tuleks küsimusega tegeleda ühtselt Euroopa tasemel. Välisminister Urmas Reinsalu hinnangul ei peaks Vene kodanikud saama reisida ajal, mil Ukrainas sõda käib.”

Seega läks asi kõigepealt lappama, enne kui “Kaja Kallas astus julgelt ette”. Kõnealuse teema käsitlemise ajal Kaja Kallas tegelikult puhkas, reisis Euroopas, võttis Šveitsis vastu mingi autasu ja nakatus siis Narvas koroonasse. Tundub, et vene viisadega tegeles pigem välisminister Urmas Reinsalu, peaminister võttis sõnumit edastades au omale.

Taas ERR-ilt: “Valitsus võttis vastu otsuse, et nädala pärast rakendub sanktsioon Schengeni viisade osas, mis on väljastatud Eesti Vabariigi poolt,” ütles valitsuse pressikonverentsil välisminister Urmas Reinsalu. “See tähendab, et viisad jäävad küll kehtima, kuid viisa omanikke Eesti sisenemise puhul sanktsioneeritakse ehk Eestisse neid ei lubata.” Peaminister oli sel ajal tõvevoodis.

Delfi jaotab au rohkematele: “Eesti peaminister Kaja Kallas ja tema Soome kolleeg Sanna Marin kutsusid nädala jooksul Euroopa Liidu liikmesriike üles venelastele turismiviisade väljastamist piirama. Baltimaade eestvedamisel kaalub üha rohkem riike piirata Vene kodanikele Schengeni tsooni viisade väljastamist.”

Lisaks Kaja Kallasele seega ka Sanna Marin ning Leedu-Läti. Reformierakonna ihumeedia aga annab kogu valitsemise plusspoole Kaja Kallasele, negatiivse eest lidub peaminister ise minema.

Uued Uudised