Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakondlasest Narva volikogulane ei tunnistanud süüd häälteostus

-
23.08.2022
Reformierakond, valetajate ja petiste partei.
© Uued Uudised

Viru maakohtus esmaspäeval alanud protsessil ei tunnistanud reformierakondlasest Narva poliitik Sergei Gorlatš end häälte ostmises süüdi.

Koos Gorlatšiga on kohtu all Natalia Simonova, kes tunnistas end süüdi. Simonova esindaja taotles protsessi kinniseks kuulutamist eraelu ja terviseandmete kaitseks, kuid kohus sellega nõus ei olnud.

Viru ringkonaprokuratuuri süüdistuse kohaselt mõjutas eelmistel kohalikel valimistel kandideerinud Sergei Gorlatš valijaid tema kasuks hääletama. Selleks organiseeris ta koos MTÜ Narva Kutsehaigete Ühingu juhatuse liikme Natalia Simonovaga 40 inimesele väljasõidu Narvast Toilasse, kus väljasõidul osalejatele korraldati ekskursioon ning seejärel SPA külastus ning piknikueine. SPA külastuse ning ekskursiooni eest tasus Sergei Gorlatš ning pikniku ning transpordi rahastas MTÜ Narva Kutsehaigete Ühing.

Kogutud tõendite järgi instrueeris Natalia Simonova väljasõidu eel osalejaid, paludes neil kaasa võtta oma ID-kaart ja selle koodid. Pärast ekskursioonil käimist kutsuti inimesed ükshaaval bussi tagaistmele, kus neile anti võimalus Sergei Gorlatši sülearvutis viimase poolt hääletada. Seda tegid 17 inimest.

Sergei Gorlatš kandideeris kohalikel valimistel Narvas Katri Raigi nimekirja teise numbrina ja osutus valituks 408 häälega. Ta kandideeris ka Narva linnavolikogu esimehe ametikohale, kuid häälteostmise kahtluse avalikuks tuleku järel keeldusid Raigi nimekirja saadikud temaga koostööst.

Keskkriminaalpolitsei pidas Gorlatši kahtlusalusena kinni mullu 2. novembril.

Praegu on Gorlatš Narva volikogus opositsioonis, kuuludes endise Narva linnapea Aleksei Jegrafovi juhitud nimekirja “Narva heaks”. (BNS)

Toimetus küsib retooriliselt: millal reformierakondlased ennast varem süüdi on tunnistanud?