Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lacplesis jõudis jälle Kalevipojast ette: Lätis kogutakse allkirju putinivenelaste tasustatud repatrieerimiseks

-
23.08.2022
Lätlased on Nõukogude pärandi likvideerimisel eestlastest kindlameelsemad.
© Scanpix

Paljud eestlased ilmselt ei tea, et Läti rahvuseeposes “Lacplesis” (“Karutapja”) on lätlaste kangelane eestlaste Kalevipojast alati jõukatsumistes üle, kuid viimaks ühendavad nad kurjade vastu oma jõud. Praegu käivad lätlased Venemaa ja Nõukogude mõju piiramisel eestlastest pidevalt mitu sammu ees, alates punamonumentide kõrvaldamisest kuni kohustusliku riigikeelse hariduseni.

Avalike algatuste portaal Manabalss.lv alustas allkirjade kogumist ebalojaalsete Läti elanike riigi tasustatud repatrieerimiseks Venemaale.

Algatuse autor Oļegs Zadoreckis kutsub üles tagama Läti elanikele, kes seda soovivad, vabatahtlikku ja riigi kinnimakstud naasmist Venemaale.

Tema sõnul on praegu Lätis inimesi, kes on Venemaale ustavamad kui Lätile, kuid rahalistel põhjustel ei saa nad kodumaale tagasi pöörduda ning Venemaa repatrieerimispoliitika ei ole tõhus.

Zadoreckis märkis, et Läti iseseisvusaastatel oli kõigil riigi elanikel olnud võimalus lõimuda Läti ühiskonda, samas on inimesi, kes on Venemaale endiselt ustavamad ega näe end osana suveräänse ja demokraatliku Läti kodanikuühiskonnast, vaid seostavad end pigem Venemaaga.

“Eriti ohtlik on selline olukord Venemaa relvastatud agressiooni ajal Ukraina vastu ja ennustatavalt on see nii ka pärast sõja lõppu. Nende hulgas, kes peavad end ustavamaks Venemaale kui Lätile, on loomulikult madala sissetulekuga inimesi ja tavalisi inimesi, kel ei ole piisavalt sääste, et lahkuda Lätist ja minna Venemaale, kuigi nad tahaksid,” märkis ta.

Selle olukorra saab Zadoreckise sõnul lahendada nende Läti elanike, kes seda soovivad, repatrieerimisega Venemaale riigi kulul. Antud meede vähendab vastuolusid ühiskonnas ja suurendab Läti sisejulgeolekut, lisas algatuse autor. (BNS)

Riias asuti teisipäeva hommikul lammutama Pardaugava punamonumendi jalamit, täheldas BNS.