Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Igal oinal oma mihklipäev: politsei toimetas kriminaalses joobes Indrek Tarandi jaoskonda

-
24.08.2022
Seekord Tarandil enam hästi ei läinud. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Endine Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand, kes pidi alustama 1. augustist suursaatkonna asejuhina tööd Valgevene pealinnas Minskis, viidi ööl vastu kolmapäeva Tallinnas politseiautoga välisministeeriumi hoone juurest ära, kirjutab Postimees.

Kella 1.30 ajal jäi välisministeeriumi juures silma, et Indrek Tarand üritas oma autoga ministeeriumi parklast väljuda, kuid turvamees ilmselt tõkkepuud ei avanud.

Kohale saabus kaks politsei ekipaaži ja Indrek Tarand paigutati politseiautosse ning toimetati jaoskonda.

PPA kinnitas Postimehele, et kella 1.30 ajal kontrollisid politseinikud kesklinnas Islandi väljakul joobekahtlusega sõidukijuhti. «58-aastasel mehel tuvastati kriminaalne joove, ta kõrvaldati juhtimiselt ja peeti kinni,» ütles PPA pressiesindaja.

Näiteks 2002. aastal pidi Tarand kantslerikohast loobuma joobes juhtimise pärast, sest ta tabati 2002. aasta juunis 1,07-promillise joobega autoroolist. (BNS)

Lisatud Varro Vooglaiu kommentaar: “Pole hullu midagi, Tarand ei pea muretsema — ju aitavad sõbrad süvariiklased selle asja jälle ära klaarida, just nagu aidati ära klaarida intsident, kus Tarand takistas Toompeal kriminaalselt EKRE meeleavalduse läbiviimist, misjärel politsei leidis, et tegelikult ta lihtsalt osales meeleavaldusel… Või nagu klaariti ära Mary Krossi poolt politseile teadlikult valekaebuse esitamine.

Ju tehakse nüüd ka ekspertiis ja tuvastatakse, et tegelikult pole Tarand juba aastaid tilkagi alkoholi tarvitanud ning et mingit kriminaalset joovet ei olnud (politsei käsutuses olnud alkomeeter oli defektne)… Ja isegi kui mees oli kriminaalses joobes, siis reaalselt ta ju liiklusse ei jõudnudki, nii et millest siin üldse rääkida on…”

Sotsiaalmeediast: “Juba homme saame teada, et politsei eksis ja ületas oma võimu kaine Eesti kodaniku suhtes.”

Praegune peaminister Kaja Kallas on oma MEP-raamatus kirjeldanud olukorda, kus teiste eestlastega baari läinud Tarandilt küsis baaridaam: “Teile seda, mis tavaliselt?”