Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tallinna volikogu sotsist esimees oskab isegi suude sulgemise demokraatiaks rääkida

-
24.08.2022
Jevgeni Ossinovski, libe sots.
© Uued Uudised

ERR vahendab, et sel neljapäeval toimub esimest korda Tallinna linnavolikogu infotund, kus linnavolinikel on linnajuhtidelt võimalik infot saada. Pealtnäha ilus uudis, kuid opositsioon nii ei arva – sotsist volikogu esimees Jevgeni Ossinovski leidis hoopis tee, kuidas kritiseerijate suid sulgeda.

Kommenteerib EKRE fraktsiooni nõunik Kadri Vilba: “Kuni kevadistungjärgu lõpuni sai Tallinna linnavolikogus esitatud arupärimistele nõuda nii kirjalikku kui suulist vastust. Kuna kirjalikud vastused tulid linnavalitsusest tihti kas ümmargused või öeldi suht konkreetselt läbi lillede “unusta ära, sellele küsimusele ma küll ei vasta”, siis suulised lisaküsimused istungil oli ainus võimalus panna linnavalitsuse liikmeid natukenegi pingutama ja vastuseid andma, diskussiooniga oli võimalik ühineda kõikidel fraktsioonidel, mitte ainult arupärimise esitajal, kõikidel linnavolinikel oli võimalik esitada kaks küsimust.

Siis tuli suurepärane volikogu esimees Jevgeni Ossinovski (sots) välja ideega, et kaotame arupärimiste suulised vastused ära ja loome volikogu juurde infotunni formaadi, väites, et see on demokraatliku poliitika kvaliteedi suurendamine. Infotunnis on kolm linnavolikogu liiget vastamas, arvutuslikult jõuab terve opositsiooni peale igaltühelt küsida kolm küsimust. Kui sinu küsimus ajapuuduses esitamata jääb, siis see lihtsalt kustub. Ehk leitud on võimalus, kuidas opositsioonil polegi enam võimalik vastuseid saada. Ja kõige selle peale öeldakse mesimagusalt, et aga ise te soovisite seda.

Märkuseks: koalitsiooni häältega suruti muudatus läbi, ükski opositsioonierakond seda ei toetanud. Oleks infotund tulnud lisaks vanale süsteemile, oleks tõesti põhjust Ossinovskit ja sotse kiita, kuid nüüd on tegemist ebamugavate küsimuste summutamisega. Nii palju siis demokraatliku poliitika kvaliteedi suurendamisest Tallinna linnavolikogus.”

“Olen seadnud ülesandeks suurendada demokraatliku poliitika kvaliteeti Tallinna linnavolikogus,” räägib aga härrassotsist vene poliitik, kellele rahvusriigid on “ohtlik düstoopia” ja kelle tahtmisest opositsioon summutada räägivad paljud Tallinna volikogu saadikud.

Uued Uudised