Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): Tarand lihtsalt ei tahtnud surra; Toomist erutunud Klenski kutsub venelasi taplusesse; Venemaa Gosdura võib aidata jätta siinsed eestivastased putinistid eesti kodakondsusest ilma; pagendatud vene rokilegende asendavad Venemaal ansamblid Eestist?

-
24.08.2022

Peavoolumeedia on selline ollus, mis ei tunne venda ja lööb omadelegi noa selga, peaasi et klikke tuleks.

Aastaid Indrek Tarandi vempe kinnimätsinud, mahavaikinud ja teda sigadustes toetanudki peavoolikud lendasid täna Tarandile peale, nagu kaarnaparv, et teineteisest ette jõuda rabavate üksikasjadega.

Kui Tarand lubas inimesi kuklalaskudega tapma hakata, kui ta räuskas, segas ja provotseeris Toompeal meeleavaldust ja EKRE miitingulisi, siis toetati teda kõik need aastad – nii peavoolumeedia kui ka „peavooluõigusemõistmine“. Tema meedia poolt sakraliseeritud kannikate eest maksis ühiskond ränka hinda. Nüüd aga lasti kõikidest torudest välja kogu nendesse Tarandi vastu kogunenud sisu. Ja seda on palju.

Tarand pole Eesti ainus kuulus roolijoodik, on teisigi: Maire Aunaste, Peeter Oja ohustasid purjusolekus teiste inimeste elusid, aga riigitelevisioon kutsus neid ikka saadetesse lällama. Jaak Aab sai jälle ministriks, monstraalses joobes Toompeal romuralli korraldanud Kalev Kallo tegi veel aastaid poliitikas vägitegusid. Sest selline on juba meie ladvik ja selle riiklik taskumeedia – kui keegi üritaski mingeid vastuväiteid esitada, siis sellised spetsiaalselt inetuste kinnimätsimiseks palgatud mehed nagu Tammerk ja Veidemann vaatasid inimestele silma oma laugudeta kalasilmadega ja ajasid piinlikku pläma. Et ainult mitte olla peavooluga  ühel teepoolel, ei avalda ma siin „kriminaalses joobes“ Indreku pilti, vaid hoopis ühe teise avalikus kohas purjutanud inimese oma.

Kuna mõni aeg tagasi sõimas Tarandit oma vene leksikoni väljendeid valimata halvasti kasvatatud ja puudulikult haritud etnilise vägivalla õhutaja Yana Toom, ei hakka ma siin temaga solidariseeruma, vaid üritan saada aru tegelikult ju targa, kavala ja erudeeritud Indrek Tarandi praeguse üleastumise motiividest, muidugi pilgates, nagu „sõelas“ on kombeks.

Indrek Tarandini jõudis ilmselt lõpuks see, kuhu ta just saadeti. Kuna Minskis oleks ta kogu aeg verise diktaatori Aleksandr Lukašenka käeulatuses, oleks see võinud ükskord halvasti lõppeda – mitte batka, vaid meie Pühalt Toolilt saadud Püha Gregoriuse ordeni Suure Risti kavaleri jaoks, siis otsustas Tarand ilmselt mitte sõita, loobudes sellest väga mõjuvatel põhjustel.

Enesevigastusest, näiteks jalga või tuharasse tulistamisest, nagu teevad rindele mittetõttavad venelased, loobus ta sellepärast, et valus. Aga purjusolek on ju kolmekordselt kasulik: esiteks mõnus, teiseks ei pea Minski märtrisurma minema ja kolmandaks on selline seisund ühiskonnategelase jaoks Eestis ju lausa kangelastegu. Tõenäoliselt arutatakse ETV-s juba küsimust Tarandi palkamisest mõne kõmusaate juhiks.

Seda enam et mehe pidasid kinni lausa kaks (!) politseiekipaaži, nii et ta näeb praegu välja nagu mingi vägilane – Suur Tõll või Kalevipoeg ise.

+ + + + + + +

Agressiivsed ja jultunud Venemaa sõjaroimade toetajad on Euroopas juba paljusid surmani ära tüüdanud ja kohalikud elanikud hakkavad juba närvi minema Putini alamate pideva räuskamise peale.

Mõni päev tagasi, 22. augusti õhtul kogunes hulk Venemaa lippe lehvitanud venelasi Küprosel Panagia Faneromeni kiriku juurde. Nii nad seal ülbitsesid võõral maal, kui neid ründas noaga relvastatud naine.

Nagu teatab Larnaca provintsi politseiesindaja Haris Hadiyiasemi, ründaja on 55 aastat vana ja teda süüdistatakse ründamises, ühiskondliku korra rikkumises ja külmrelva kandmises hirmutamise eesmärgil. Nagu lisab Venemaa agentuur TASS, oli tegemist purjus Ukraina kodanikuga, aga TASS võis ju sama hästi ka väita, et see oli näiteks eestlanna või veel keegi „vaenlastest“.

Tunnistajateks on Küprose Venemaa kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu aktivist Ludmilla Tšuikova ja teised vene lippudega relvastatud Vene kodanikud. Küpros on traditsiooniliselt Venemaa turistide ja immigrantide Meka ja selle politsei selle asemel et ajada need röökivad fašistliku riigi jõugud laiali, peab kinni tsiviliseeritud maade kodanikke, sest nendega on pärast vähem jama ja keegi ei ähvarda Küprosele rakette saata.

+ + + + + + +

Baltija.eu avaldas Eestis elava putinlase Dmitri Klenski hiigelloo Darja Dugini mõrvast. Jääb mulje, et mees on ise seal olnud, näinud pommipanijaid ja imbunud sisse plahvatuse valmistanud salaorganisatsioonidesse. Ja kõike seda kodust väljumata.

Poliitiline kõikesööja, kes on vahetanud rohkem erakondi, kui mõni eesti „superstaar“ voodipartnereid, on jälle andnud välja suure koguse seosetut, aga see-eest eestivastast teksti, kus kordab standardit, et lääs äratab vene karu.

Lõpus kutsub ta tuntud laulu sõnadega venelasi ülestõusule, nagu mõni päev tagasi Yana Toom ETV-s:

„Вставайте, люди русские,

На славный бой, на смертный бой.

Вставайте, люди вольные,

За нашу землю честную!

Живым бойцам почёт и честь,

А мёртвым – слава вечная.

За отчий дом, за русский край

Вставайте, люди русские!“

No tõusku siis ja mingu, keegi teda kinni küll hoidma ei hakka. Ja võtku Toom kaasa.

+ + + + + + + +

Kusjuures Toomi, Klenski ja teiste eestivastaste tegelaste küsimust võivad Eestil aidata lahendada… Venemaa seadusandjad.

Venemaa Gosdura rahvasaadik Ivan Suhharev tuli välja ettepanekuga võtta ära kodakondsus nendelt venemaalastelt, kes on viisasaamise nimel valmis kritiseerima vene võimu, teatab Russia Today.

Aluseks Venemaa kodakondsuse äravõtmiseks võib olla inimese avaldus selle kohta, et ta mõistab hukka Venemaa agressiooni Ukrainas.

Kuna Toom ja Klenski on Putini režiimi fännid, siis nendele ju kindlasti meeldiks, kui seda vene parlamendi initsiatiivi kasutataks ka Eestis. Ja need kaks oleksid esimesed, kes kodakondsusest ilma jääksid.

+ + + + + + +

Venemaa võimud jätkavad vähegi skeptiliselt meelestatud vene rokilegendide tühistamist ja represseerimist. Ülehomsele ehk 26. augustile planeeritud vene kultusansambli Splin kontsert, mis pidi toimuma „VEB-Arena“ laval Moskvas jäeti ära.

Nagu ütles Kommersandile Splini liider Aleksandr Vassiljev, „kõik on niigi selge,“ pidades silmas ansambli esinemist Voronežis festivalil „Tšernozjom“, kus Vassiljev enne hiti „Väljapääsu pole“ esitamist meenutas oma kolleege, kes olid sunnitud riigist lahkuma (Akvarium, Mašina vremeni, Tequilajazzz ja teised) ja avaldas lootust, et nad tulevad tagasi. Korraldajad esinesid avaldusega, et seda pöördumist pole muusik nendega kooskõlastanud. Natsistlik portaal Tsarjgrad, mis on erinevalt Kommersandist Eestis täiesti nähtav, juba teatas, et „venelased nendele reeturitele ei andesta“.

Aga keelatud ja pagendatud südametunnistusega vene muusikaintelligentsist jäänud tühimikku Venemaal aitavad täita näiteks venekeelsete muusikute ansamblid Eestist. Rus.objektiivi peatoimetaja Rodion Denissov käis kahe sellise bändiga „Iskanderide“ mail Kaliningradis „vene maailma“ toetaval kolmepäevasel festivalil KinRock, kus „Eestit esindasid“ Un-Real ja Kin-dza-dza.

Portaal tsiteerib Kaliningradi festivali peakorraldaja abi Andrei Zaitšenko sõnu: „Pidid ka türklased tulema, ka soomlased ja teisedki, kuid inimesed kardavad, mis juhtub pärast sõitu nende peredega.“ Kättemaksu kartis sinna minnes ka toimetaja Denissov: „mulle, nagu ka muusikutele, võis antud puht kultuurilise avantüüri eest ka ühtteist „lennata“ eesti poliitikutelt, erinevatelt teenistustelt ja tasakaalututelt inimestelt“.

Ivan Makarov