Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tõehetk politseile ja kogu ühiskonnale: kas Indrek Tarand räägib ka seekord ennast puhtaks?

-
24.08.2022
Välisministeeriumis on eriti Valgevene suunal pingeline töö ja diplomaadid peavad lõõgastuma.
© Scanpix

Kui kolmapäeva hommikul levis teade, et Indrek Tarand jäi purjuspäi roolis olles vahele, uskus osa inimesi, et nüüd ta ennast välja ei keeruta, teised seevastu arvasid, et ega hunt hunti ei murra ja mees pääseb sõprade toel ka sel korral. Politseil seisab nüüd ees tõehetk, sest Tarand juba keerutab.

Elu24 vahendab: “Võtsin autost asju ja rooli ei istunudki,” kommenteeris Tarand pärast arestimaja väravast väljumist reporteritele. Tarandi sõnul ei viibinud ta välisministeeriumis, vaid läks parklasse hoopis Radissoni hotellist. “Mul ei olnud plaanigi välja minna, mul oli vaja auto lihtsalt seina äärest ära võtta,” rääkis Tarand vangla ees.

Ööl vastu kolmapäeva pidasid politseinikud Tallinnas välisministeeriumi ees kinni endise Euroopa Parlamendi saadiku Indrek Tarandi. Välisministeeriumi parklast autoga lahkuda üritanud mehel tuvastati kriminaalne joove ja ta toimetati jaoskonda.

Tarandi sõnul mõõdeti tal 0,8 promilli. “58-aastasel mehel tuvastati kriminaalne joove, ta kõrvaldati juhtimiselt ja peeti kinni,” ütles PPA pressiesindaja.

EKRE miitingu segamise järel Tarandi poolt arvasid paljud kohalviibinutest, et mees võis ebaadekvaatse käitumise järgi otsustades ebakaine olla, kuid politsei seda tollal ei kinnitanud – viibis ju kohapeal ka siseminister Katri Raik, keda võib pidada provokatsioonis osalejaks (pressikonverentski toimus sotside juures). Igatahes ei suutnud keegi tollal Tarandi tegelikku seisundit tõestada ja Tarand kaebas osa inimesi koguni kohtusse, käitudes puutumatu võidumehena.

Üldsuses on levinud arvamus, et kuna EKRE tollane meeleavaldus rändepakti vastu oli riigivõimule väga ebamugav, siis migratsioonivastase sõnumi provokatsiooniga ära rikkunud Tarand pesti lihtsalt vastuteenena puhtaks. Praegu oli olukord muutunud, Indrek Tarand on tõestanud nii oma autust (SAPTK annetusraha omastamine, mille ta siiski hiljem loovutas), intrigandioskusi kui ka napsulembust.

Endine eurosaadik jätkab ülbitsemist ja on pannud oma kaitsjad sundseisu – kui ka nüüd see juhtum summutatakse, siis kukub nii politsei kui riigi maine veelgi suurema kolinaga. Eriti kui Tarand peaks seljatama tema vallandamisest teatanud välisministeeriumi, sest ta “käis ainult autost asju ära toomas”.

Välisminister Urmas Reinsalu ütles hommikul: “Minu vastus on üks ja selge: loomulikult sellise teo toimepanija ei saa jätkata välisministeeriumi teenistuses ja seni peab asjuri ülesandeid täitma lähetuses olev diplomaat.”

Tegelikult polnud ju raske eeldada, et Indrek Tarandilt on ainult skandaale oodata…

Uued Uudised