Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE Riigikogu liikmete kingitud droon jõudis edukalt Ukraina rindele

-
25.08.2022
Saadetis on päral.
© Erakogu

Riigikogu liikmete Anti Poolametsa ja Ruuben Kaalepi Ukraina visiidi ajal kingitud droon jõudis UkraineAidOpsi vahendusel edukalt Ukraina-Vene piiri ligidal tegutseva Ukraina eriüksuse käsutusse. Eestlaste juhitud toetusgrupp UkraineAidOps viis rindeüksusele ühtlasi kaugusmõõtjaid, seljakotte, põlvekaitsmeid, ballistilisi prille ja meditsiinivarustust.

Eriüksuse võitlejate vana droon suutis tõusta üksnes 75 meetri kõrgusele, maksimaalse lennukaugusega 200 meetrit. Tänu annetusele saab uue drooniga lennata kuni 15 kilomeetri kaugusele ning kasutada 46 minutit lennuaega. Droonil on võimsad kaamerad, mis toetavad eriüksuste luuretegevust.

Anti Poolamets tänas omalt poolt MTÜ-le „Ukraina Eest“ annetajaid, kelle abiga droonid Ukrainasse viidi. Järgmised saadetised vabatahtlike pataljonide toetuseks on praegu kogumise faasis.“ „Oleme iga annetuse eest tänulikud. Ka paarikümnest eurost on abi, sest selle eest saab väärtusliku esmaabipaki, mis võib päästa sõduri elu“ ütles Poolamets.

USAs elav annetaja Jan lisas abisaadetistega autot nähes Twitterisse emotsionaalse lause: „Rumal mõte, aga iga kord, kui näen seda vana autot ringsõitu tegemas, tahaks selle kumme suudelda.“  Selle peale vastas UkraineAidOpsi aktivist Chad: „Kumme ma ei suudleks, aga mu naine loeb iga kord palve, enne kui me retkele läheme.“

Riigikogu EKRE fraktsiooni liikmed Anti Poolamets ja Ruuben Kaalep käisid augusti esimesel poolel pikemal külaskäigul Ukrainas, kus külastati rahvuslike pataljonide esindajaid nii Lvivis kui Kiievis, vigastatud sõdurite rehabilitatsioonikeskust ning esineti ka meeleavaldusel, milles pöörduti rahvusvahelise üldsuse poole, et kuulutada Venemaa terrorismi sponsoreerivaks riigiks.