Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri Kaja Kallasele ja Sanna Marinile: mida te ise inimestele tegite?

-
25.08.2022
Raimond Kaugver kirjutas kunagi Pariisis lõbusatest naistest. Need on Brüsseli lõbusad naised. Kaja Kallas ja Sanna Marin Brüsselis.
© Scanpix

Vaimulik Veiko Vihuri kommenteerib sotsiaalmeedias Soome peaministri Sanna Marini selgitusi, et ta vajab süngetel aegadel meelelahutust, ning leiab, et Eesti ja Soome valitsusjuhid oma rahvale seda võimalust küll ei andnud.

“Nägin seda uudist ja mõtlesin: minule ja kümnetele tuhandetele teistele Eesti inimestele oli möödunud aasta augustist kuni selle aasta kevadeni igasugune meelelahutus süngel ajal avalikus ruumis keelatud.

Kuni selleni, et politsei oleks mind jõuga minema vedanud ja võib-olla ka kohtu ette saatnud, kui oleksin kangekaelselt üritanud oma õiguste eest seista. Ma ei saanud käia muuseumis, kontserdil, kinos, teatris, kohvikus, kultuuriüritustel, konverentsidel jne.

Kaja Kallas arutles kaamerate ees, et minusugused tuleks teatud olukorras ilma ravita jätta. Mitmed tegelinskid kirjutasid, kuidas seesuguseid tuleks vaktsineerima sundida, neile selleks “väikest valu” ehk ebamugavust valmistada jne. “Vaktsineerimise vältimine tähendab teiste potentsiaalset kahjustamist,” kirjutas Tartu Ülikoooli mõtteloo professor Pärtel Piirimäe.

See sünge apartheidiaeg on jätnud tervisele pöördumatud jäljed, küll mitte koroona ega vaktsiin.

Vist ka Soomes kehtis sarnane koroonapasside apartheidirežiim. Ja nüüd valab Soome peaminister pisaraid, et ka tema, vaeseke, vajab süngel ajal meelelahutust. Ja Kaja Kallas ütleb mõistvalt: “Mina ütlen, et me kõik oleme inimesed ja mul on kahju seda kõike vaadata. Lõpuks on kõik inimesed ja lõõgastuvad erineval moel.”

Mida te ise teistele inimestele tegite?”