Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti on sanktsioonide aegu olnud venelastele “aken Euroopasse”

-
25.08.2022
Head teed neile venelastele, kes Eesti riiki ei austa – minge Venemaale! Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Kuigi Kaja Kallast kiidetakse mingi väidetava Vene-vastasuse eest, on tema valitsedes tegelik olukord Eesti piiridel olnud sootuks Vene-sõbralik ja tema sotsist siseminister on laiutanud käsi, et ei saa midagi teha.

ERR vahendab: “Euroopa Liidu piirivalveagentuuri Frontex andmete kohaselt on alates 24. veebruarist, kui Venemaa alustas suuremahulist rünnakut Ukrainale, kuni 22. augustini saabunud legaalselt Euroopa Liitu 998 085 Vene kodanikku. Neist 329 185 venelast tuli Soome kaudu ja 281 957 Vene kodanikku ületas Eesti piiri, mis teeb kahe riigi peale kokku 61 protsenti kõigist Euroopa Liitu sisenemistest.

Suuruselt kolmas värav Vene kodanike sisenemiseks Euroopa Liitu on Leedu – sinna on Kaliningradi oblastist saabunud 132 646 venelast. Lisaks on Leetu sel ajavahemikul tulnud ka 142 504 Valgevene kodanikku, mille suhtes samuti kehtib EL-i lennukeeld.

Lätisse on alates Venemaa kallaletungist Ukrainale saabunud 35 371 Vene kodanikku. Läti lõpetas alates 25. veebruarist viisade väljastamise Vene kodanikele ning on muutnud märksa keerulisemaks ka teiste EL-i riikide väljastatud viisadega venelaste sisenemise.

Frontexi piiriületusandmete kohaselt ei ole siiski märgata Vene kodanike massilist emigreerumist – valdav enamus neist pöördus tagasi kodumaale.”

Seega on Euroopa Liidu idatiiva riigid soodustanud edasi-tagasi sagimist, mis on selgelt sanktsioonide rikkumise moodi, ja ainsana on selle vastu efektiivsemalt võidelnud taas Läti.

Lisaks teatab ERR: Venemaa kodanike jaoks nädal aega kestnud turismiviisaga sisenemise keeld Eesti piiril ei ole piiriületuste arvu oluliselt muutnud ning ööpäevas liigub üle Narva piiri edasi-tagasi ikkagi keskmiselt 5000 piiriületajat.