Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ei või olla: Tarand kukkus rooli taha ettevaatamatusest?

-
25.08.2022
Autorool
© Scanpix

Eile kainestusmajast välja saanud nüüd juba välisministeeriumi endine diplomaat Indrek Tarand märkis suitsu tõmmates ajakirjanikega suheldes, et ega tema polnud purjus peaga rooli taha istunudki, et võttis autost ainult asju. Ometi tunnistas, et tahtis auto välisministeeriumi ees keset ööd teise kohta sõidutada.

Nõnda vandus ta kuni kohtuni välja, et ei olnud ka mõne aasta tagusel EKRE korraldatud meeleavaldusel provokatiivselt käitudes alkoholi tarvitanud, kuigi tema lähedale sattunud tundsid viinahaisu.

Delfi kirjutab nüüd, et politsei on Tarandi juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku järgi, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis. Detail: Delfi kirjutab igaks juhuks, et Tarand mitte ei juhtinud autot joobeseisundis, vaid viibis autos purjuspäi.

Ent – pange tähele –  menetlus käib politsei paragrahvi esimese lõike alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis ettevaatamatusest.

Huvitav, kuidas on võimalik ettevaatamatusest rooli taha istuda? Tegi ukse lahti, ja kukkus kogemata – potsti – istmele… See vist õnnestub küll ainult Tarandil, kes ka eelpoolnimetatud meeleavaldusel Toompea lossi ees ilmselt ettevaatamatusest lavale ronis ja siis ettevaatamatusest mikrofoni esinejalt käest rebis ja seejärel ettevaatamatusest paar korda tagumikkupidi kellegi kinganina otsa koperdas…

Aarne Mäe