Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Miks mitte lahkuda elektribörsilt? Selgitavateks “ekspertideks” on börsi enda inimesed

-
25.08.2022
Raha tuleb kõikjal rohkem välja käia
© Uued Uudised

“Delfi Ärileht avaldas Piret Lepiku koostatud artikli “Lahkume elektribörsilt? Eksperdid selgitavad, miks see idee hea ei ole”. Ekspertidena (!) saavad selles sõna Nord Pooli elektribörsi Baltikumi juht Ingrid Arus ja Eleringi kommunikatsiooni projektijuht Elo Ellermaa.

No millised eksperdid siis veel oskaksid paremini ära seletada, miks inimesed tühjade taskutega jätvast räkitist välja astumine on tõeliselt halb mõte.

Kindlasti seletaks ka Eesti Hasartmängude Korraldajate Liit väga usutavalt, et kasiinos käimisest loobumine on väga halb mõte.

Aga et asi kindel oleks, antakse sõna ka konkurentsiameti energiaturgude osakonna juhataja Marilin Tilksonile, kes ütleb: “Mööname, et viimasel ajal on tõstatunud küsimused elektribörsi läbipaistva toimimise osas, kuid amet ei leia, et sellest tulenevalt oleks põhjendatud elektribörsilt lahkuda.”

Artikli näol on niisiis tegemist järjekordse näitega meedias nii tüüpiliseks muutunud ühekülgsest manipuleerimisest, mille abil üritatakse lugejaid veenda millegi õigsuses, mitte ei püüta probleemi mitmekülgselt käsitleda ning valgustada erinevaid alternatiivseid vaatenurki.

Elektribörsilt lahkumise poolt on argumenteerinud näiteks Tallinna Tehnikaülikooli energiatehnoloogia professor Alar Konist, keda võib erinevalt ülal nimetatutest pidada eksperdiks. Selles artiklis ta sõna ei saa.”

Veiko Vihuri