Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Koroonahüsteeriat keritakse vaikselt taas üles, aga kuulda on ka mõistuse häält

-
26.08.2022
Ka Eestis arvati maskid kõikvõimsad olevat. Pilt on illustratiivne.
© UU

Valitsus ostab kokku kiirteste, alanud on vaktsineerimispropaganda, koroonaülevaated naasevad meediasse – kas tulemas on uus piirangute aeg? Leidub siiski inimesi, kes soovitavad asju rahulikult võtta.

Õiguskantsleri nõunik, molekulaarbioloog Martin Kadai ütles, et eeloleval sügisel pole põhjust laialdastest piirangutest rääkida, sest oleme põhimõtteliselt teistsuguses olukorras kui varem. Kadai rääkis ERR-le, et pole ka põhjust koolides teha viiruseperioodil kiirteste, sest praegu pole enam vaja viirust jälitada. Ka üldist maskikohustust Kadai ei poolda ning distantsõpet lausa välistab.

“Tegelikult oleme täna olukorras, kus viirusnakkus on juba kaks ja pool aastat levinud. Paljud inimesed on selle haiguse läbi põdenud, paljud on selle vastu vaktsineeritud, paljud inimesed on nii vaktsineeritud kui läbi põdenud. Ehk tegelikult on tekkinud inimestel üsna laiaulatuslik immuuntaust,” räägib Kadai. “Me peame ikkagi võitlema viirusnakkusega kui see põhjustab erakordselt raskeid tagajärgi. Koroonaviirusnakkus seda enam ei põhjusta.”

Samas on poliitiline ja ideoloogiline “perearst” Karmen Joller juba kuu aja eest öelnud, et “Uus koroonalaine on juba alanud, aeg on kanda maski.”