Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsuse pealtnäha õiged sammud on enamasti sigaduste hädavajalik heastamine

-
26.08.2022
© Uued Uudised

Neljapäevasel valitsuse istungil teatab peaminister Kaja Kallas mingi meetme algatamisest või uuest kompensatsioonist ning riigitruu kodanik ohkab: “Oh, kui hea valitsus!” Enamasti aga heastab valitsus vaid mõne oma räige sigaduse, et rahvas tänavatele ei tuleks.

Absoluutne enamus asjadest, mida valitsus serveerib enda saavutustena, on tegelikult paratamatus ja kui nad seda ei teeks, siis paistaks kohe silma, kui rahvavaenulik kamp see on. Näiteks räägib Reformierakond sellest, millise panuse olevat nad andnud kaitsevõimekusse – tegelikult oli kaitsekulutuste tegemine paratamatu mistahes valitsuse puhul. Reaalsuses aga on kõiki Reformierakonna kaitsealgatusi pidevalt edasi tulevikku nihutatud, nagu praegu keskmaa õhutõrjet.

Ka riigieelarve koostamisel käib tavaline jutt, et Reformierakond, sotsid või isamaalased olevat saavutanud seda või teist – tavaliselt käib jutt igapäevasest riiklikust tegevusest, sest kui neid asju ei tehtaks, vajuks ühiskond kokku. Näiteks kõrgharidust toetamata ei saa jätta ükski valitsus, tähtis on hoopiski see, kui suur ja tõhus on konkreetse valitsuse panus. Kui aga teatud elualadele jääb raha puudu, siis peab alati vaatama, millised on need eelarveread, kuhu olemasolev raha tegelikult läks.

Praegu valitsuse poolt väljakäidud elektri universaalteenuse eelnõu pretendeerib taas sellele, nagu oleks Kaja Kallase uus koalitsioon midagi enneolematut ära teinud, tegelikkuses aga on see jällegi vale majanduspoliitika varjamine heategevuse sildi taha, sest põhjuseid, miks energiahinnad nii kõrgeks läksid, sellega ei kõrvaldata ja seda ka ei tahetagi. Valitsus lihtsalt peab midagi tegema, sest päris midagi tegemata ei saa võimule jääda, ja selleks valiti poolik, õigemini veerandvariant, et seda hoolena näidata. Samme, mis reaalselt elektrihinna alla tooks, ei kavatsetagi teha, see asendati silmamoondusega ullikeste jaoks.

Uued Uudised