Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jaak Madison: Lõuna-Aafrika kohus leidis, et üleskutse tappa valgeid polevat vihakõne

-
28.08.2022
Buurid ehk hollandi päritolu farmerid protesteerivad mustade poolt algatatud vägivalla vastu.
© Scanpix

“Huvitavaid uudiseid Lõuna-Aafrika Vabariigist, kust tuli kohtuotsus seoses kaasusega, kus vaieldi selle üle, et kas EFF (vasakäärmuslik Economic Freedom Fighters) võib laulda “Kill the boer, kill the farmer” või on tegemist siiski vihakõnega.

Kohtuotsusest lähemalt SIIT

Vihakõne on palju kõneainet tekitanud ka Euroopas ja Eestis. Kuid LAV-is leiti, et üleskutse tappa buure (ehk valgeid) ja farmereid (kellest enamus on valged) ei ole vihakõne, sest “ei ole tõendeid, et selline laul põhjustaks vihakuritegusid valgete vastu”. Kuid paraku on tõendeid selle kohta rohkem kui küllalt, sest keskmiselt iga päev rünnatakse ühte farmi ja keskmiselt nädalas üks rünnak lõpeb robustse massimõrvaga.

Kui ma juhtisin sellele tähelepanu möödunud aastal Euroopa Parlamendis väliskomisjoni istungil, siis seejärel tahtis minu väidete osas teha faktikontrolli Delfi. Saatsin kõik materjalid ja tõestused, mille peale tuli vastus, et materjali on liiga palju ja lugejad ei viitsivat lugeda liiga põhjalikke artikleid (ehk korralikke faktikontrolle).

Ei tasu vist ka märkidagi, et kohus koosnes muidugi mustadest. Siin aga video LAV-ist, kus röögiti kohtu ees: “Kill the boer, kill the boer.”

Jaak Madison, Euroopa Parlamendi saadik