Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Meie inimesed” vandaalitsesid Narvas Vabadussõja mälestussamba kallal

-
28.08.2022
Putinistlike vandaalide kätetöö.
© Erakogu

Eesti Leegioni Sõprade Klubi juhatuse liige Marti Michelson annab teada, et Narva putinistid ehk mõne päeva eest minister Piret Hartmani poolt “meie inimesteks” tituleeritud tegelased on sodinud sealset Vabadussõja mälestussammast, mille kohta on tehtud ka avaldus politseile.

“27 augustil 2022, kui külastasime kella 14:30 paiku Eesti Leegioni Sõprade Klubiga Narva Garnisoni kalmistut, leidsime eest soditud Narva Vabadussõja mälestussamba.

Mälestussamba esiküljele tammepärja keskele oli soditud “Z” täht ja tagaküljele tammepärja keskele “V” täht. Kalmistu värava kõrval olevale infotahvlile oli soditud “V” täht.

Antud vandalismiakt Narva Garnisoni kalmistul on fikseeritud fotodega.

Omalt poolt tegime kõik selleks, et eemaldada antud mõnitavad sümbolid Narva Vabadussõja mälestussambalt. Ometi esiküljele jäi ikkagi kergelt nähtav “Z” täht.

Teatise tegijatena soovime teatise tegija elektronposti aadressile teavitust (koos põhjendustega), kas alustatakse menetlust või mitte.

Selline vandalismakt Eesti Vabariigi vabaduse ja iseseisvuse eest võidelnute mälestussammaste vastu on lubamatu, seda enam, et korra on need mälestussambad nõukogude okupatsiooni poolt hävitatud.”