Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kersti Kaljulaid algatatud progressivistlik hoolimatus etiketi vastu on presidendi vastuvõttudel kanda kinnitanud

-
28.08.2022
Kersti Kaljulaid demonstreeris Riigikogus selgelt oma poliitilisi hoiakuid – tema jaoks on vaba ainult “õige” sõna.
© Uued Uudised

Kersti Kaljulaidi presidendiajast meenuvad nii dressipluus kirjaga “Sõna on vaba” Riigikogus kui ka kleidis Mikk Pärnits ja vihkavate sõnumitega feministid Kadriorus – vasakliberaalne eksriigipea võib nüüd “uhkust tunda”, et paiskas segi etiketi piduliku riietumise osas.

Sangari ja Marati tegevjuht Raul Saks nimetab viimasel Roosiaia vastuvõtul toimunut kahetsusväärseks ja piinlikuks, sest liiga suur osa Eesti “eliidist” on unustanud, kuidas viisakalt riides käia.

Kuigi Delfi loos tuuakse “süüdlasena” ära kahte koroonaaastat, kus seltskondlikud üritused jäid harvaks ning see olevat meelest viinud elementaarse etiketi ja viisaka riietumise põhitõed, on see nõrk põhjendus – daamilikkus ja härrasmehelikkus peaks olema midagi sellist, mida kahe aastaga ei unustata, vaid see on veres.

Muuhulgas rõhutab Saks, et korralikult riidesse pannes austatakse ka presidendi institutsiooni – paraku oli tänavu roosiaia peo külaliste hulgas oli näha kõikvõimalikke ootamatuid tõlgendusi sellest, mida sobib presidendile külla minnes selga panna ehk mida tähendab kutsel välja toodud „pidulik suvine riietus“.

Võib arvata, et paljud külalised lähtusidki Kersti Kaljulaidi aegadest, mil presidendi juurde minnes oli vihkamist õhutav “erimärgitus” lausa soositav, vaba riietus ja veidrused aga “igati OK”.

Uued Uudised