Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Populaarsust kaotav Kaja Kallas – välismeedias nagu raudkalju, kodustes asjades lõdisev sült

-
30.08.2022
Oma riigi majandusmuredes ülimannetu peaminister Kaja Kallas hakkas õpetama maailma kaitsetööstusi.
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallas tõstab oma reitingut siis, kui ta on kodumaalt (ja kriitikast) eemal ning saab rahvusvahelistes tuultes särada, reaalse eluga kokku puutudes tuleb välja tema ebakompetentsus ja siis ei aita enam ka ihumeedia ilukõned.

Peaminister Kaja Kallase populaarsus on viimase küsitluse tulemusega võrreldes viis protsendipunkti vähenenud, kahanedes 32 protsendilt 27 protsendini, kirjutab ERR.

Kui vaadata ajas tagasi, siis kukkus Reformierakond Kaja Kallase esimese valitsuse aegu populaarsustabelites alla 20%, kuid Ukraina sõja puhkemine, mis laskis Kallasel “hukkamõistvad” avaldusi teha, kergitas tema populaarsuse lakke. Peaminister on alati tõusuteel, kui ta osaleb mingitel rahvusvahelistel kohtumistel ja võtab seal Vene agressiooni teemal sõna (muide, Kaja Kallas pole sugugi “esihääl”, Baltikumis on temast kindlasti kõnekamad Leedu president Gitanas Nausėda ja välisminister Gabrielius Landsbergis).

Kui Kaja Kallas peab tegelema kodumaiste probleemidega, sulab tema populaarsus nagu kevadine lumi, sest seal lööb tema ebakompetentsus kohe välja. Seejuures on Reformierakond teinud väga osavalt, lõigates peaministri kui valitsuse juhi vastutuse lahti koalitsioonipartnerite vastutusest – kui nüüd peaks sotsist majandusminister põruma, siis on foon selline, et hakkama ei saanud Riina Sikkut, Kaja Kallas asjasse ei puutu.

Kallase puhul on ära kasutatud ka hinnatõusude üldtausta (kuigi Eesti on inflatsiooni osas eurotsooni kindel liider), sest peaministri ja Reformierakonna otsene vastutus kehva majandusolukorra ja kõrgete hindade osas on hägustatud. Kui aga tuleb talv oma suurte sooja- ja elektriarvetega, siis hakkab peaministri populaarsus langema – kuivõrd CO-kvootide ja elektribörsi kallale Kaja Kallase valitsus ilmselt ei lähe, siis muudest silmamoondustest jääb väheks.

Võib ennustada, et isegi kui Reformierakond teeb Riigikogu valimistel hea tulemuse, siis Kaja Kallas peaministrina ei jätka – ta on liiga sültjas moodustis, et veel neli aastat ametis vastu pidada.

Uued Uudised