Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Zelenskõi autasustas ordeniga teiste seas ka kahte eestlasest euroametnikku. Huvitav, mille eest?

-
31.08.2022
President Zelenskõi jagas Eesti euroametnikele autasusid. Pilt on illustratiivne.
© UU

President Volodõmõr Zelenskõi andis eelmisel nädalal kinnitatud määrusega ordenid teenete eest Ukrainale teiste seas ka kahele eestlasele, vahendab BNS.

Presidendikantselei veebiküljel 23. augusti kuupäevaga avaldatud määruse kohaselt pälvis kolmanda järgu ordeni “Teenete eest” Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei. Vürst Jaroslav Targa ordeni kolmanda järgu pälvis Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson.

Enam kui saja ordenisaaja hulgas oli mitmeid tuntud poliitikuid ja ühiskonnategelasi nii Euroopast kui mujalt maailmast.

Uued Uudised ei eita, et Ukraina suunalt vaadatuna suutsid need kaks tolle riigi heaks ehk midagi ära teha, kuid kodu-Eestist vaadatuna ei näe tavainimene nende euroametnike töös küll midagi märkimisväärset toimuvat ja ka meedia pole kummastki midagi erilist kirjutanud. Küll aga on Simson saanud kriitikat oma volinikutöö eest nii kodus kui Euroopas. Hololeist ei tea paljud üldse midagi, peale mõne intervjuu ERR-is.

Nii ongi, et Ukraina tunnustab, aga Eestis ei tea keegi, millega need kaks hakkama said. Kui üldse said. Sest diplomaatias antakse autasusid ka sõnade, mitte tegude järgi. Seda on eriti näha Kaja Kallase peal.

Uued Uudised