Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): keskerakonna kaks tooli vajusid laiali ja asi käriseski lõhki; kas EV kaitseväe vormiriietust hakatakse õmblema kroomitud kunstnahast; Siim Valmar Kiisler nägi vene saates rohelist inglast antennikestega; Anett Kontaveit kohtub täna Predatoriga!

-
31.08.2022

Seal, kus meil valivad võimu ärapööranud ja genotsiidi teostava terroristliku riigi kodanikud, läheb asi päris käest ära: Narvas aeti lapsed tanki ja anuti Putinit Eestit okupeerima, Kohtla-Järvelt paluti Putinit Kaja Kallast maha lööma. Narvas ei oska eesti asjade üle otsustavad linnavolinikud eesti keelt, Kohtla-Järve linnavolikogus on aga nüüd kaks keskerakonna fraktsiooni, kusjuures ühes keskerakonna fraktsioonis pole mitte ühtegi keskerakondlast.

On selline tunne, et varsti hakatakse seal Tšapajevi moodi kisaga mööda tänavaid kappama ja nõudma osakese Lenini säilmete toomist mausoleumist hoiule linnavolikogu vaateaknakesega seifi. Kui juba linnas on Iljitši timukatest kaasvõitlejate nimelised tänavad…

Kaks kesikute fraktsiooni Kohtla-Järvel pole aga midagi ootamatut: kaks kahe näoga Januse tooli vajusid lõpuks laiali ja asjandus läkski kärinal lõhki. Ja see, et ühes kahest keskerakonna fraktsioonist pole keskerakonna liikmeid, on loogiline. Meil on ju Eesti pealinna „vene“ linnavalitsus, kus praktiliselt pole eestlasi, aga pole ka mitte ühtegi venelast: tüüpiline keskerakonna värk. Meil tehti aastaid PBK-s keskerakondlikku venekeelset telesaadet „Vene küsimus“, kus pole venelasi kunagi nähtudki. Meil on ajalooline Viru Värav, mille tornis asub nüüd lehkav kebabi putka. Keskerakonnal on olemas eesti eurosaadik, kes esindab Brüsselis Jedinaja Rossija huve. Keskerakonnal oli prillikivist kohuke, mis hoolis, aga nad kugistasid selle alla.

Meil on „parempoolsed“, kes on vasakpoolsed. Meil on meeskantsler, kes on naine. Meil ei oska eesti linna eesti kodanikest valitsejad eesti keelt. Meil ei ole varsti Eesti südame ehk Paide jalgpallikoondises eestlasi ja üleüldse valgeid inimesi.

Meil on Eesti, kus varsti ei olegi eestlasi.

+ + + + + + +

Venemaa riigimeedia RIA Novosti teatab, et Altais vabandasid Voltšihinski haigla meedikud 89-aastase naispatsiendi ees pärast seda, kui asjasse sekkus Rosmednadzor.

Vanainimene on haige ja teda oli keeldutud vastu võtmast statsionaarsele ravile, seepärast kutsus ta vahetevahel endale kiirabi. Ja mingil hetkel märkas vanaproua tütar, et tema ema meditsiinilisele kaardile haiglas ilmus roosa markeriga kirjutatud sõna „zajebala“.

Kohutav, kas pole? Nüüd aga mõtleme sellele, kui mitukümmend tuhat koduema ei oma Eestis ravikindlustust, kuigi meil räägitakse kogu aeg naiste esindatusest ja palkadest. Ja sellest, et vabakunstnike tervis on koduemade omast tähtsam.

Nii et ravikindlustuseta inimestele ei kirjutata meil küll roppe vene sõnu ravikaardile, kuid ainult sellepärast, et nendel polegi isiklikke medtoimikuid. Ka digitaalseid mitte.

Aga suhtumise sisu jääb samaks.

+ + + + + + +

Objektiiv teatab, et 17. augustil näidati Ämari lennuväebaasis kõigile staabi- ja sidepataljonis olevatele ajateenijatele kohustuslikus korras homoerootilist filmi “Tulilind”, mille keskseks süžeeliseks liiniks on meessoost ohvitseri ja meessoost ajateenija erootiline suhe.

Objektiiv pöördus vastava päringuga kaitseväe juhataja Martin Heremi poole ja sealt vastati, et näidati küll, aga mitte vägisi ja eesmärgiks oli muuseas „rikastada ajateenijate väljaõppe perioodi, avardada silmaringi ja kasvatada ühtekuuluvustunnet“.

Kõlab äärmiselt kahemõtteliselt, eriti see „silmaringi avardamise“ koht. Ja homofilmis on see ohvitseri ja talle jäägitult alluva ajateenija „ühtekuuluvustunne“ ikka avarama tähendusega. Kas tegemist on meie noorsõduritele kaitseväes pakutava subordinatsiooni mudeliga?

Mäletatavasti ei lubanud ülalmainitud kaitseväe juhataja Herem üle-eelmise aasta 9. mail sõdurpoistel pronkssõdurist EV kaitseväe vormiriietuses mööduda.

Kas nüüd pakutaksegi meie sõjaväelastele vormi asemel alternatiivina nahkpükse väljalõigatud tuharakohtadega ja muud pedeträni? Aga härra Herem, selle eest saab venelastelt veel rohkem peksa. Nii et noku kinni, saba lahti.

Äkki proovite siiski meesteks jääda?

+ + + + + + +

Isamaa tehtud abordi ohver ehk „parempoolsed“ on erakonnalaadne toode, millega, uskuge mind, saab veel nalja. Aga tervendav naer on praegu eriti kõrge teraapilise väärtusega.

Vene Postimees avaldas loo „Parempoolsete partei plaanib ehitada riiki Eesti põliselanike jaoks“. No viis pluss, kellele siis veel? Aga ärge kiirustage rõõmustama.

Jutt käib uue „erakonna“ juhatuse liikme Siim Valmar Kiisleriga intervjuust ETV+ hommikuprogrammile, kus tavakohaselt ehmunud pilguga saatekülaline väitis, et „kõik meie erakonna jõupingutused on suunatud sellele, et Eesti oleks maailma parim koht eestlaste jaoks“. Saatejuhtide küsimusele – et kuidas jääb siis ülejäänud Eestis elavate teistest rahvustest inimestega – vastas SVK: „me pidasime silmas, et kui näiteks inglane elab siin, siis ta võib mingil põhjusel hakata tahtma naasta kodumaale… Vanemate tervise või muude probleemide tõttu. Eestlase all mõtlesime me inimest, kes ei solvu, kui teda nimetatakse eestlaseks“.

Veel enne Isamaast kingasaamist väitis seesama Kiisler, et eestlane võib olla ükskõik kes, ka antennidega roheline mehike.

Seega kui näiteks suvaline etiooplane, olgu ta oromo, amhari või kogunisti tingrinja, ei solvu, kui teda nimetatakse eestlaseks, siis ongi veel üks eestlane valmis. Kui aga solvub, siis võib ka nii juhtuda, et Eestis on üks eestlane vähem. Sest paljud Aafrikast tulnud „eestlased“ on väga tundlikud, kahtlustavad, kergesti solvuvad, impulsiivsed ja vägivaldsed.

Ma ei saanud ainult aru, mis puutus siia too inglane ja tema haige vanaema…

+ + + + + + +

Eesti tublid tennisetüdrukud teevad jälle ajalugu – nii Kaia Kanepi kui Anett Kontaveit. Ja

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) läheb täna USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel esimest korda vastamisi endise maailma esinumbri, karjääri lõpetava 23-kordse slämmivõitja Serena Williamsiga.

“See oli väga raske otsus, sest kui midagi nii väga armastad, on sellest raske eemale minna. Aga mõtlesin, et nüüd on aeg, mul on pere ja elus on muid peatükke,” ütles Serena Williams.

26-aastane Kontaveit pole kunagi varem Serena Williamsiga mänginud, kuid neli korda kohtus tema vanema õe Venus Williamsiga, keda viimasel kahel korral ka võitis. Meie särava ja USA langeva tähe kohtumine toimub ööl vastu neljapäeva.

ERR-i portaali vahendatud uudis on illustreeritud Serena Williamsi hirmuäratava fotoga, kus legendaarne tennisemängija näeb välja nagu tulnukast inimkütt filmist „Predator“.

Loodetavasti meie Anetti pead ta ei saa.

Ivan Makarov