Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvuskonservatiivid pärivad keskkonnaministrilt aru üraskikahjude kohta

-
31.08.2022
Eesti mets vajab mõistlikku majandamist, Eesti 200 aga on tulvil sellise arengu vastaseid. Pilt üraskite kahjustatud metsast on illustratiivne.
© Uued Uudised

EKRE saadik Merry Aart esitas tänasel riigikogu erakorralise istungi eel arupärimine keskkonnaministrilese üraskite tekitatud kahju kohta.

„Metsasõjas on raskerelvad üraskite käes, kirjutab Lõunaleht. See puudutab nii riigile kuuluvaid metsi kui erametsi. Üraskikahju on muutunud massiliseks, sellel on nii emotsionaalne kui ka majanduslik kahju. Raske liikuda kuusemetsades, kus on ainult raagus kuused,“ kõneles Aart.

„On ka majanduslik mõju: suureneb üraskikahju, väheneb puidu väärtus. Loodusressurss on meie kõigi ressurss ja meil on kohustus kasutada seda ressurssi heaperemehelikult. Tahaksime arupärimisel saada teada informatsiooni, milline on tegelikult üraskiga tabandumise maht, milline on majanduslik kahju või mõju ja kes vastutab loodusressursi heaperemeheliku kasutamise eest. Ja sellepärast anname üle mõned küsimused, millele ootame keskkonnaministri vastuseid,“ lisas ta.