Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE tahab teada, miks riik eelistab Ukraina põgenikke Eesti inimestele, hankides neile kalleid ökotooteid

-
01.09.2022
Kohvioad
© Scanpix

Eilsel riigikogu erakorralisel istungil andis rahvasaadik Peeter Ernits üle viieteistkümne EKRE fraktsiooni liikme arupärimise rahandusministrile Keit Pentus-Rosimannusele.

Hiljuti tuli Riigi Tugiteenuste Keskus välja järjekordse riigihankega Ukraina sõjapõgenikele toidu muretsemise kohta.

Ernits: „Kõik on suurepärane, aga selle riigihanke puhul tuleks eelistada tooteid, millel on jätkusuutliku tootmise põhimõtteid kinnitav märkus näiteks Fairtrade Rainforrest Alliance’i. Samuti tuleks eelistada mahepõllumajanduslikku tootmist, kinnitava märgisega, näiteks Euroopa Liidu mahemärgis või Eesti ökomärk või kaubad, millele on omistatud Euroopa Liidu või Eesti kvaliteedi märgis.“

Sellest tulenevalt küsitakse rahandusministrilt, miks eelistatakse Ukraina sõjapõgenikke Eesti oma inimestele, pakkudes neile Fairtrade Rainforrest Alliance’i ja teisi kalleid ökotooteid, sest kõigile on selge, et ökokohv, ‑kakao ja muu selline kraam on tunduvalt kallim, kui Eesti elanikud saavad endale lubada.

„Samas sotsiaalministeeriumi poolt abivajajatele määratud toidupakkides meie teada ei ole neid kalleid asju. Ma konsulteerisin eile ka toiduliidu juhiga, küsisin, kas on see normaalne, ja ta ei uskunud oma kõrvu, et selline asi saab võimalik olla,“ lisas Ernits.