Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rene Kokk: võimalik on pakkuda ka alla 100-eurost megavati-hinda üldteenusena, aga selleks on tahet vaja

-
01.09.2022
Rene Kokk
© UU

Eilsel riigikogu erakorralisel istungil, kus parlamendis läbiti elektrituru reformi eelnõu esimene lugemine, esindas läbirääkimistel EKRE-t Rene Kokk, kes ütles, et tema kõrva riivas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvani ettekandes see, et valitsuskoalitsiooni prioriteet on ainult kodutarbija.

„Kahtlemata on kodutarbija väga oluline, aga kui me ei mõtle selle kõrval ka ettevõtluse toetamise peale ja ettevõtjate peale, siis see lähenemine on vildakas,“ rääkis Kokk, lisades, et kui meil ei ole ettevõtlust, siis meil ei ole varsti inimestel enam tööd, meil ei ole maksumaksjaid riigile, meil ei ole tööandjaid.
Rääkides universaalteenuse hinnast, ütles Kokk, et kui see hind võiks olla 160–190 eurot megavatt, siis on võimalik valitsusel mõelda selles suunas, kuidas sealt CO2 komponent välja võtta.

„Kui me räägime CO2 hinnast täna circa 190 euro kanti, siis see on valitsuse otsus. Seda on võimalik teha, kui selleks on soov olemas, ja juba sellega tuua sedasama universaalteenuse hinda oluliselt alla,“ ütles Kokk, lisades, et loomulikult on valitsusel omad plaanid, kuhu Eesti Energia dividendiraha panna ja mis sellega teha, aga praegu tuleb vastu tulla inimestele ja tuua see elektrienergia hind nii madalaks kui võimalik.

Ta tõi veelkord välja needsamad ettepanekud, mida EKRE on pidevalt rääkinud: esiteks, Nord Poolist tuleb välja tulla, börsilt tuleb lahkuda; teiseks tuleb võtta välja CO2 komponent sellest elektrihinnast.

Ta rõhutas, et tegelikult on võimalik pakkuda ka alla 100-eurost megavati-hinda üldteenusena, aga selleks on tahet vaja.