Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Indrek Neivelt: riigil puuduvad strateegiad, kuidas energia hinnakasvuga toime tulla

-
01.09.2022
Indrek Neivelt
© Riigikogu

Ettevõtja Indrek Neivelti sõnul ei vastuta keegi kõrge energiahinna suure pildi eest ning riigil puuduvad strateegiad selleks, kuidas energia hinnakasvuga järgmisel viiel aastal toime tulla.

“Energeetikavaldonnas ajab igaüks oma kitsast rida, aga keegi ei vaata suurt pilti. Kõrvaltvaatajad saavad kõik aru, et rong läheb täiesti vales suunas. Kõik reeglid on kusagil kivisse raiutud – osa Euroopa Liidu tasemel, osa meie riigi tasemel – ja igaüks paneb edasi oma rööbast mööda, täiesti vales suunas,” ütles Neivelt eile “Vikerhommikus”.

Neivelt viitas, et Eesti Energia maksis esimesel poolaastal üle 300 miljoni euro riigieelarvesse. “Nüüd tulevad valimised, siis tullakse meie oma rahaga kosja meie häält ostma,” sõnas Neivelt.

“Kas see on varustuskindlus, kui me 4000 eurot megavatt-tunni eest maksame? Seda keegi ei ütle. Kes vastutab konkurentsivõime eest, selle eest, et inimesed hakkama saavad? Seda inimest ei ole,” ütles ta.

Neivelti sõnul on vaja plaani selleks, kuidas saabuva talvega toime tulla, aga ka kuidas järgneva viie aasta jooksul hakkama saada.

Neivelti hinnangul on praeguse olukorra tekke üheks põhjuseks see, et eestlased usuvad liialt turgu. “Me uskusime, et Nord Pool on päris turg,” sõnas ta. “Nord Pool loodi selleks, et jagada elektritootmise ülevõimsusi. See ei ole mõeldud selleks, kui on elektrist puudus.“

 

Allikas: ERR