Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Unusta hädatapuvalitsuse järgmine katse – pensioni eest vanadekodu kohta ei saa

-
01.09.2022
Helmen Kütt

Esmaspäevasel koalitsiooninõukogu istungil läheb ilmselt järjekordseks piikide murdmiseks, sest võimuleppes midagi sellist, mille kohta sotsid pressiteate kaudu laiali saatsid, kirjas ei ole.

Nimelt lubavad nad teates, mis kandis pealkirja „Läbirääkimised: hooldekodu koht pensioni eest on kokku lepitud“ taskukohast hooldekodu. Selleks loomulikult riigil raha ei ole.

„Hõõrumise algatanud pressiteate peategelane on palju aastaid sotsiaaltööle pühendanud Helmen Kütt. Kindlasti tahaks ka samuti valdkonnaga pikalt seotud Heljo Pikhof uskuda, et väljakäidud lubadus peab paika,“ kirjutas Eesti Päevaleht. „Ent katet sellele ambitsioonile pole.“

Pressiteates oli lause „hooldekodu koha kõigile kättesaadavaks muutmise hinnanguline kaudu on 40 miljonit eurot aastas.“

Eesti Päevaleht: “Selline summa sai tõepoolest koalitsioonilepingusse pandud, aga see pole kaugeltki piisav. Võimuleppesse sai läbirääkimistel otsustatu kirja nii: „Töötame välja pikaajalise üldhoolekande reformi kava, arvestades, et 2023. aastast on reformi aastane kogukulu kuni 40 miljonit eurot. Alustame inimeste rahalise koormuse leevendamisega pikaajalise hooldusteenuse eest tasumisel.“”