Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rohepöördeutopistid on valla päästetud: oma elekter ainult tuulest ja päikesest

-
01.09.2022
Kui maainimene läheb kaasa rohepoliitikaga, tahetakse talt ikkagi veel kümme lisanahka maha koorida. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Alles suri Gorbatšov, kes on paljudel meeles läbipõrunud alkoholivastase võitlusega – nüüd on Eestis välja ilmunud uued “gorbatšovid”, kes usuvad, et tuulik ja päikesepaneel toovad Eestile odava elektri, eriti kui selleks antakse Reformierakonna “suunised”.

Reformierakonna liige Annely Akkermann ütles kolmapäeval Riigikogu arutelul taastuvenergia eesmärkide üle, et kui eelnõu peaks seaduseks saama, on Eesti võtnud vastu otsuse täielikuks üleminekuks taastuvenergiast toodetud elektrile, vahendab BNS.

“Eesti elekter muutub rohekaspruunist sinakasroheliseks. Ametnikud ja ettevõtjad, mikrotootjad ja lõpptarbijad saavad suunise, et me läheme üle taastuvenergiale, selleks töötatakse välja riiklikud programmid muudatuste ellu kutsumiseks ja rahastamiseks,” ütles Akkermann partei pressiesindaja teatel.

Rõhk on fraasil “Ametnikud ja ettevõtjad, mikrotootjad ja lõpptarbijad saavad suunise…” ehk siis taas tuleb gorbatšovlikult Reformierakonna Keskkomitee Poliitbüroost käsk alustada võitlust põlevkivi vastu ning tuule ja päikese poolt.

Utoopia aga on põhjalik.

“Lõviosa Eesti elektrienergiast hakatakse tootma merel. Õigupoolest jätkub Eesti rannikumerel tuult pea kogu Eesti energiavajaduse katmiseks ning tuulest saab üks Eesti olulisemaid loodusvarasid, ekspordiartikkel, töökohtade looja ja maksutulu allikas,” sõnas Akkermann.

Ta lisas, et majandusmudeli muutus energeetikas loob tuhandeid uusi töökohti inseneridele, energeetikutele, ehitajatele, elektrikutele, tehnikutele ja meretöötajatele ning hajutab need laiali üle Eesti, seni hõreda asustusega piirkondadesse.

Nii jõuabki elektriõnn Reformierakonna juhtimisel Eesti õuele.

Tegelikult jõutakse hoopis Gorbatšovi “alkoholivaba ühiskonna” moodi “elektrivabasse küünlaühiskonda”. Sest reaalsus pole ainult see, et pane tuulik ja päikesepaneel püsti ja elekter voolab – ei, selle võrgu loomine on ülikallis.

Loe ka: Ühe spordiklubi näite varal: rohepöördega kaasaskäimiseks peab rahakott puuga seljas olema