Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Pea- ja rahandusminister veeretavad oma tegematajätmised sama patuse Eesti Energia kaela

-
02.09.2022
Eesti Energia on alati olnud rahva vastu – juba nn masu ajal tõstis riigifirma pidevalt hindu.
© UU

Tarbijal pole mingit alust arvata, et hiigelkasumlikus, kuid pidevalt erinevaid tasusid tõstvas Eesti Energias hoolitakse lihtrahva käekäigust, kuid ka peaminister Kaja Kallas ja rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus lükkavad oma tegusid ja soovimatust elektrihinda odavamaks muuta lihtsalt selle patuoina kaela.

Näiteks rääkis peaminister Kaja Kallas jaanuari algul Riigikogu infotunnis, et üheks põhjuseks, miks elektrihind oli detsembris väga kõrge, oli see, et Eesti Energia ei vastanud omaniku ehk riigi ootusele ja ei hoidnud töös 1000-megavatist elektritootmisvõimsust. Eesti Energia pressiesindaja Priit Luts arvas seepeale, et nemad on omalt poolt teinud kõik saavutamaks maksimaalne tootmisvõimsus ning oma hindadega börsi pole dikteerinud.

Kaja Kallas on pidevalt viidanud Eesti Energiale kui millegi tegematajätjale, kuigi tegu on riigiettevõttega, mis allub nii talle kui ka rahandusminister Keit Rentus-Rosimannusele – seega pole vaja mitte süüdistusi loopida, vaid anda selge ja kõva häälega käsk hinnad alla viia. Seda aga ei tee kumbki, sest see pole Reformierakonna huvides, neile on vaja vaesuvalt rahvalt raha ärakorjavat ja sellest kasumlikku Eesti Energiat.

Märtsis ütles Pentus-Rosimannus: “Eesti Energia peab olema valmis katma Eesti keskmist elektritarbimist.” Ilmselgelt pole ei EE ega minister seda tagada suutnud. Võib-olla ka seetõttu, et rahandusminister on öelnud: “”Eesti Energia vaates on vaja vaadata need eesmärgid üle selles võtmes, et kuidas Eesti Energia väga suure ettevõttena saab meie kliimaeesmärkidesse panustada.” Väga hästi on EE kliimaeesmärkidesse panustanud, ainult et kõrge börsielektrihinna kaudu.

Eesti Energia oma vampiirharudega on kui kivi Eesti rahva kaelas, aga seda monopolmonstrumit saab suunata, vaja on vaid poliitilist tahet, mida praegusel valitsusel pole. Seda seetõttu, et EE on nagu puuk, kes tassib rahva raha Reformierakonna käeulatusse kokku.

Teiseks aga on Eesti Energia võimupoliitikutele hea peksukott, mille peal saab ennast vajadusel maha maandada ja kelle juurde saab suunata kõrgetest hindadest nördinud elektritarbija.

Uued Uudised