Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kes hakkab tasuma spordiradade valgustuse hingematvat elektrihinda? Rumal küsimus vist…

-
02.09.2022
Valgustatud spordiplats Järve metsas mattub sel sügisel ilmselt pimedusse või siis hakkab kiirgama lausa kulda väärt valgust.
© UU

Ilmselt on kõigil (veel) meeles “must kolmapäev”, mil kell 18-19 kerkis elektrihind kosmilistesse kõrgustesse? Kuna NordPooli laeks on kehtestatud 5000 eurot megavatt-tunni eest, siis võib see korduda, ööd aga pimenevad kiiresti ja varsti on vaja spordiradasid valgustada. Aga nii kalli elektriga?

Kolmapäeval rääkisid ministrid Järvan ja Sikkut, et eratarbija pead hakatakse jupihaaval veepinnale sikutama, aga ettevõtjad peavad veel järge ootama, aga üldiselt neid päästma ei kavatseta hakata. Aga on ju veel ka omavalitsused ja nende hallata on tänavavalgustus, mis juba nüüd süttinud on.

Tallinnas on kümneid kilomeetreid spordiradu ja kergliiklusteid ja kui NordPool otsustab taas kell 18-19 rekordeid püstitada, siis on kuri karjas, iga sportlase tervislik elustiil läheb kalliks kätte. Või siis mitte, tuleb lihtsalt pimedas joosta.

Valitsus ei kavatsegi elektri omahinda mingil moel alla tuua ja piirdub sotsialistliku kompenseerimissüsteemiga. Aga riigis on ju tohutult ühiskondlikke rajatisi, mis peavad nüüd minema vastu kas ülikallile valgustusele või pimedusele…

Uued Uudised