Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Karl Olaf Rääk: elektrihindade terrorist pääsemiseks tuleb soss-ministrid valitsusest kõrvaldada

-
02.09.2022
Karl Olaf Rääk
© UU

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut kirjutas äsja Nord Poolile, et „elektribörsi hinnad on jõudnud eestlastele üle jõu käivale tasemele“. Karl Olaf Rääk nendib selle peale: „See on muidugi kena, et majandusministri ametit pidav naisterahvas korraks üles ärkas ja suvatses märgata, et elektri hindadega on midagi korrast ära”.

Ta lisab: “Paraku on bürokraatlikust slängist a la “börsi läbipaistvuse suurendamine”, “tähelepanu juhtimine” ja “paluda komisjonil selle olukorra lahendamisega aktiivselt tegeleda” vähe kasu. Õigemini, peale tegevuse imiteerimise sellest polegi mingit tolku. Ei aita läbipaistvuse illusioon hindu korrigeerida ega kavatse eluvõõras komisjon liigutada end teemal, mis toimib nii nagu ongi ette nähtud.”

Rääk märgib, et ainus võimalus elektrihindade terrorist pääseda on soss-ministrid valitsusest kõrvaldada ja võtta ette konkreetsed sammud, mis on konservatiivide poolt juba ammu välja käidud: petuskeemid, nagu CO2 kaubandus ja nn. “börs” pikale lainele, enda toodetud elekter omadele õiglase hinnaga müüki.