Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meie peavoolumeedia “unustas” olulist kohtuotsust levitada

-
02.09.2022
Delfi toimetus
© Uued Uudised

Euroopa Parlamendi saadik Jaak Madison juhib tähelepanu asjaolule, et kohtuotsusest, mille kohaselt oli õigusvastane vabastada ametist Kaitseväe teenistusest sõjaväelased, kuna nad ei olnud vaktsineeritud koroonaviiruse vastu, ei ole uudist avaldanud ükski suurem meediaväljaanne peale ERRi.

„See on igal juhul oluline kohtuotsus, millest massimeedias olen saanud lugeda vaid ERRi portaalist. Postimees, Delfi ja Õhtuleht peavad olulisemaks aga kajastada pommuudiseid rannamajadest ja rubriigist “kes kellega magab”,“ märkis Madison.

Jutt on otsusest, mille kohaselt oli õigusvastane vabastada ametist Kaitseväe teenistusest sõjaväelased, kuna nad ei olnud vaktsineeritud koroonaviiruse vastu. Selle kohuse kehtestas oma käskkirjaga Kaitseväe juhataja Martin Herem möödunud aasta 31. augustil ja kohustuse mittetäitjad vallandati.

Kohus juhtis tähelepanu ka sellele, et kuigi kaitsevägi põhjendas vaktsineerimiskohustuse kehtestamist riigi kaitsevõime tagamise kaalutlusega, ei ole niisugune põhjendus reaalselt veenev. Kohtu hinnangul ei ole võimalik tuvastada mitte ühtegi põhjendust ega kaalutlust, mis võimaldaks jõuda järeldusele, et vaktsineerimata teenistujate teenistusest vabastamine aitab päriselt riigi kaitsevõimet säilitada.

Madison kiidab SAPTK-i, kes asutas õiguskeskuse ja tänu millele vallandatud kaitseväelased said esimese astme kohtust õiguse.