Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Multikultuurses Rootsis pole tulistamiste tõttu enam mänguväljakutelgi ohutu

-
04.09.2022
Rahvaste sõpruse ja sallivuse asemel sõjaolukord ja relvis politseinikud – see on tänane Rootsi.
© Scanpix

Augusti lõpus ühel Rootsi mänguväljakul toimunud tulistamise järel on hirmunud lapsed väidetavalt hakanud endale nõudma kuulikindlaid veste. Eskilstuna linna Årby piirkonnas tulistati augusti lõpus mänguväljakul üht last ja tema ema ning Årby kooli lapsed on oma turvalisuse pärast tõsiselt hirmul.

„See on täiesti kohutav,“ ütles kooli direktor Elin Härnby STV-le, viidates tulistamisele. Tema sõnul ei tunne väga paljud lapsed end enam turvaliselt, kuid kooli töötajad on otsustanud siiski jätkata tundidega. „Me leppisime kokku, et on oluline lastega toimunust rääkida, kuid et tunnid jätkuvad tavapäraselt,“ ütles Härnby. „On igati arusaadav, et lapsed on mures, sest kevadel toimus mitmeid tulistamisi. Õpilased on küsinud meilt, kas nad tohivad kanda koolis kuulikindlat vesti.“

Ehkki mänguväljaku tulistamises viga saanud naine ja laps jäid ellu, on tulistamiste arv sel aastal taas hüppeliselt tõusnud – augustikuuks oli leidnud aset rekordiliselt 47 tulistamist.

Väga paljud tulistamised on seotud jõukude omavahelise arveteklaarimisega ja massilise migratsiooniga. Aasta alguses avaldatud raporti kohaselt on 85% surmaga lõppenud tulistamises kahtlustatavatest kas välismaal sündinud või sisserändaja taustaga.

Augustikuise tulistamise taga oli ilmselt samuti jõukude omavaheline arveteklaarimine. „Eskilstuna on muutunud kohaks, kus toimub julm vägivallatsemine erinevate jõukude vahel, kes ei talu üksteise olemasolu. Olukord on mõõdukalt väljendandes verine,“ ütles Eskilstuna politsei kõneisik.

11. septembril toimuvad Rootsis üldvalimised ja massiimmigratsiooni vastane partei Rootsi Demokraadid on tõusnud arvamusküsitlustes sotsiaaldemokraatide järel populaarsuselt teisele kohale. Ipsose küsitluse järgi on nende toestus 22,%, sotsiaaldemokraatidel 28,3%.

Allikas: Breitbart