Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Seadusetu Euroopa: laupäeval ületas La Manche’i ligi tuhat migranti 

-
05.09.2022
Sellist ohtlikku paadirännet ei tohiks mingil juhul toetada, kuid teeleasujad loodavadki päästelaevade peale.
© Scanpix

Migrandisõltuvus räsib endiselt Euroopat: La Manche’i väina ületas laupäeval väikeste paatidega ligi tuhat migranti, teatas pühapäeval Briti valitsus.

Kaitseministeeriumi teatel avastati 960 migranti 20 paadiga. 22. augustil ületas väina 1295 migranti, mis on ühe päeva rekord.

La Manche’i ranniku Prantsuse poole eest vastutav amet teatas pühapäeval, et tõi kahe erineva operatsiooniga merelt ära veel 109 inimest, kes üritasid ebaseaduslikult Suurbritanniasse jõuda.

Päev varem teatas amet samuti mitmetest sekkumistest, mis hoidis ära 190 sisserändaja ebaseadusliku piiriületuse. Reedel oli 221 inimest üritanud paatidega pääseda üle mere kahe riigi vahel, mis on üks maailma kõige tihedama liiklusega laevateid. Inimeste merelt äratoomiseks kasutati 40 erinevat laeva.

Migrantide saabumine on tõsine poliitiline peavalu Briti valitsuse jaoks, mis lubas karmimat piirikontrolli pärast riigi lahkumist Euroopa Liidust.

Pinged on kasvanud Londoni ja Pariisi vahel. Briti valitsus süüdistab Prantsusmaad, et see ei tee piisavalt tööd kanaliületuste takistamiseks.

Sel aastal on üle La Manche’i väina Ühendkuningriiki jõudnud üle 26 000 migrandi.

2021. aastal avastati veidi üle 28 500 migrandi umbes 1000 alusel. (AFP-STT-BNS)