Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: Kaja Kallas peaks istuma praegu kohtupingis, mitte vastu võtma auhindu

-
05.09.2022
Meedia naudib Kaja Kallase päikesetõusu vahendamist.
© Uued Uudised

Eesti vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri leiab, et Kaja Kallasele järjekordse auhinna andmine on üks suur farss, umbes nagu oleks Putinile rahupreemia andmine.

“Kaja Kallasele anti “demokraatlike väärtuste kaitsmise ja liberaalse majanduspoliitika elluviimise eest üle Friedrich August von Hayeki fondi rahvusvaheline auhind”.

See on umbes samasugune farss, kui Vene juhtkond saaks auhinna rahu ja rahvaste sõpruse edendamise eest Ukrainas (Putini sõnul mindi ju Ukrainasse sõda lõpetama ja elanikkonda kaitsma).

Kui liberaalne majanduspoliitika tähendab 4000-eurost elektrit, siis väärib Kaja Kallas tõesti auhinda – inimene vaatab tegevusetult pealt, kuidas elanikke takistamatult kooritakse, ise jutlustades: “Säästetud elekter on kõige odavam elekter!”

Kuid milliseid demokraatlikke väärtusi on kaitsnud Kaja Kallas? Tema eestvõttel kehtestati Eestis apartheidirežiim, mis jättis pooleks aastaks suure osa inimestest ilma oma elementaarsetest põhiseaduslikest õigustest. Kallas ise arutas avalikult selle üle, kas vaktsineerimata inimesed tuleks ravist ilma jätta. Inimsusevastaseid kuritegusid toime pannud Kallas peaks istuma praegu kohtupingis, mitte vastu võtma auhindu.

Eestis piirdub demokraatia sellega, et rahval on võimalik osaleda valimistel ja valida võimule tagasi senine nomenklatuur. Mis toimub e-hääletusel, seda pole võimalik kontrollida. Rahvahääletus on võimalik vaid nomenklatuuri heakskiidul. Rahvaalgatusõigus puudub, president määratakse ametisse tagatoa kokkuleppel. Suur osa seadustest tuleb üleliidulisest keskusest, mille ametnikke ei saa valida ja mille poliitika üle ei saa hääletada. Kas kõige selle eest sai Kaja Kallas rahvusvahelise auhinna?”