Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

METS GO! Eesti keelele kui riigikeelele irvitatakse isegi avalikus ruumis otse näkku

-
06.09.2022
Go-inimene ja go-koer go-metsas.
© UU

Kui eesti rahvas oli veel vormeliusku ja Michael Schumacher kõigi iidol, ilmus teeäärsetele heina- ja silopallidele ergutus “Go, Schumi, go!”, kuid see oli vähemalt puhtalt rahvusvahelises keeles. Nüüd aga kutsutakse eestlasi nende endi kodumaal metsapäevale loosungiga “Mets go!” Isegi koma pole raatsitud raisata.

Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Eesti Metsaselts/Estonian Forest Association kutsuvad 17. septembril metsarahvapäevale, kus õpetatakse tundma metsa eluringi ja veedetakse mõnusalt aega, sama loosungiga: “Go, mets, go!” või siis täpsustatult “gõuime kõik Eesti metsa!”

Pole teada, kes sellise “slõugani” välja mõtles, aga tõelisele eestlasele mõjub see antireklaamina – kui meie ise oma keelt ei austa, siis miks peaksid seda tegema venelased, ukrainlased, aafriklased ja kõik teised?

Go-loosung on välja mängitud kõige laiemas avalikus ruumis ehk tänavareklaamina, kus kõik saavad näha, et on suva, kas seal on Mets go!”, “Mets, davai!” “Idi metsa!” või veel midagi.

“Go” tähendab inglise keeles “mine”, seega “mine metsa”, mis ei ole eesti keeles just viisakas väljend. Aga võib-olla on tegu RMK uue juhi Mikk Marrani sõnumiga, et “Mets, go algul harvesteri kätte ja siis sadamasse”?

Kahju, et selline tore üritus mõtlematu reklaamiga ära rikutakse. Ja see pole esimene kord.

Uued Uudised