Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: ilusad graafikud odava elektriga tundide lõikes tunduvad taas bluff olevat

-
06.09.2022
Vene “insenerimõte” jõuab ilmselt ka Eesti kodudesse.
© Internet

Eesti staažikalt peaministrilt Andrus Ansipilt pärineb fraas: „See, mida te näete, ei ole tegelikult nii!“ Seega polegi tegelikkus oluline, tähtis on see, mida teile ametnikud kinnitavad.

Loeme: „Eesti Energia: energiakriis Euroopas algaval talvel on vähetõenäoline“. Huvitav – nii väidetakse olukorras, kus kriis on juba käes!

Palju on kirjeldatud ahastamapanevaid olukordi, kus inimesed ei tule enam toime. Meil on võimalus välja pakkuda ühe haritud ja täiesti adekvaatse inimese igasugustest emotsioonidest vaba ja arvudega kinnitatud kirjelduse tegelikkusest.

Kodaniku  eelmine elektriarve oli alla 40 euro, suureks abiks oli balloonigaas, millega töötab pliit ja toidutegemine maksab seega aastas vähemalt  praegu 80 eurot ehk kaks balloonitäit.

Kuna asi läks hindadega sama hästi kui absurdseks, hakkas ta hoolega oma elektritarbimist jälgima ja nii sai boiler  taimeri ja see sai programmeeritud vett soojendama vaid “nullhinnaga” või siis “odava” elektri ajal ning ka  pesumasin töötas sellisel ajal.

Kuna oli lõikusperiood, siis oli ta majapidamises tunduvalt lühemal perioodil kui tavaliselt ja tööpinke samuti tarvitas ta mõned korrad, näiteks kompressor, 600-vatine käi ja puurpink. Nende tööaeg piirdus mõne minutiga.

Televiisor ja muud seadmed polnud isegi „stand by“ süsteemis, sabad olid seinast väljas, suur suvi ju käes ja valge pealekauba. Seega – eksperiment säästmise osas tundus kodanikule igati põhjalik.

Tulemuseks  oli aga kaks korda suurem elektriarve ja seda ilma igasuguse naljata.

Kas ka need ilusad graafikud tundide lõikes, et elekter maksab mõni sent kuus tundi järjest, on taas bluff?

Kuna kodanik majapidamises päeval üldse ei viibinud, olid töös vaid kaks kaasaegset külmikut, kohal viibimise ajal oli praktiliselt poole ööni sees läp-top ja tavaliselt üks 8W LED, kohati veel mõned lühiajaliselt. Tuletame meelde, et söök valmib gaasil ja kohvimasinat pole aprillist alates tööle pandud.

Mis on veel huvitav – kodanik on sellisel säästurežiimil tarbinud 150 kW/h kuu ajaga ja enamuse sellest öösel! Miski tundub  siin väga valesti olevat ja selgus, et börsipõhise paketiga soov säästa muutub hoopis kaks korda kallimaks… kas jälle petavad?

Aga asjad on ju riigi tasemel hullud, mitte vaid kõne all oleva isikuga, vaid kõigiga.

Kodaniku hea tuttav müüb maja, nende suguseltsi ajalugu eelmise sajandi algusest, väga armsa ajalooga maja. Kodanik küsis, et miks küll ometi?

Andekas, mitme kõrgharidusega ja ajas ja ruumis orienteeruv tütarlaps teatas, et nutud on nutetud, aga midagi pole teha, ta EI jõua seda maja ülal pidada enam. Maja jõuti restaureerida aastaid tagasi täiesti uueks, aga enam pidada ei jõua, mis sest, et võlgu pole!

Ei jõua kütta, kusjuures põhiküte on puuküte.

Kodanik lisas, et  „inimesed on oma ajaloolisi kodusid sunnitud müüma ja mitte mingeid Lollidemaa paleesid, aga eelmise sajandi algusest ühe pere käes olnud elamuid“.

Aga, nagu tavatses Hardo Aasmäe neil puhkudel irooniliselt lausuda: „Aga õhus on tõsiasjadele vaatamata tunda helge tuleviku möödapääsmatu lähenemise kindlaid tunnusmärke…!“

Andres Raid