Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kalevite kange rahvas Narva jõepervel – peaminister Kaja Kallas aretas “venekeelsed eestlased”

-
06.09.2022
Kaja Kallas, see on eestlaste rahvuseepos. Kui paljud Sinu “venekeelsetest eestlastest” on Kalevite soost? Või on nende kangelane siiski hoopis Ilja Muromets?
© UU

Liberaalsel maailmal on nii suur tung rahvuste ja rahvusriikide hävitamisele, et albaanlane võib olla bantu, paapua inglane, latiino Austraalia aborigeen ja mustlane eskimo.

“Kuulasin, mis teeb venekeelsetele eestlastele haiget ning kus nemad tunnevad ebaõiglust,” vahendab BNS Narvat külastanud Kaja Kallast.

Alles kurtis Katri Raik, et venekeelsed narvakad olevat punatanki kõrvaldamisega oma identiteedi kaotanud ja kohe on kohal Kaja Kallas pakkumisega: aga olge eestlased, siis pole tanki vajagi.

Peaminister võiks olla piisavalt haritud, et mõista – pole olemas venekeelset eestlast (ehk ainult eestlane, kes on Venemaal elades unustanud emakeele). Narvas elavad venelased ei ole “venekeelsed eestlased”, nad on Eestis elavad venelased, eestimaalased, eestivenelased või veel midagi taolist, aga nad ei ole eestlased.

Kas Kaja Kallas oli Brüsselis MEP-ina eestikeelne belglanna? On ta Narva minnes ja umbes 90% venekeelsete narvakatega suheldes Kaja Siimujevna Beregovaja Estonskaja Respublikast? Ei ole ju. Miks peab siis peaminister pidama narvakaid, kellest paljud pole suvatsenud eesti keeltki ära õppida, sunni korras eestlasteks tembeldama? Katsugu ta Narvas kellelegi öelda “privet estontsõ!”

See venelaste, neegrite, ukrainlaste ja ei tea kelle veel eestlasteks tembeldamine on sellevõrra absurdsem, et neil on ju oma rahvus – ja mis õigus on peaministril seda omatahtsi muuta? Väheusutav, et venekeelsed narvakad ise eestlased olla tahavad. Eesti kodanikud ehk küll, aga mitte eestlased.

“Mõistes hukka Venemaad, ei tohi me panna oma vene keelt kõnelevaid kaasmaalasi samasse patta. Sõltumata emakeelest elame Eestimaal kõik koos ja peame Eestit oma koduks,” rõhutas Kallas.

Alles täna heitis Keskerakond enda ridadest välja Riigikogu ja Narva linnavolikogu liikme Mihhail Stalnuhhini, kes nimetas Kaja Kallast ennast fašistiks, Yana Toom kurtis avalikult, et kahjuks uut pronksiööd punatanki eemaldamise järel ei tulnud ning ETV+, Postimehe ja Delfi kommentaarium on umbes putinistlikust sõnaoksest – ja Kaja Kallas räägib ikka “oma inimestest”, kellest paljud aga käivad ringi, rusikas taskus.

Sotsiaalmeedia kõmab inimeste nördimusest suurte elektriarvete üle, aga peaminister annab idavirumaalastele välja katteta veksleid: “Meie ees seisavad ühised väljakutsed, näiteks inimeste toimetuleku tagamine inflatsiooni ja energiakandjate kiire hinnatõusu tingimustes. Kasutada tuleb ka kõiki võimalusi, mis avanevad Ida-Virumaale tänu Euroopa Liidu fondidele, sealhulgas õiglase ülemineku fondile. Need aitavad suurendada kohalike inimeste heaolu, soodustada ettevõtete arengut ja hästi tasustavate töökohtade loomist,” lubas Kallas.

Idavirulased, pidage neid sõnu hästi meeles ning kui elektri- ja soojaarved hinge matavad, tuletage seda Kaja Kallasele ja Reformierakonnale märtsivalimistel meelde.

See migrantide sildistamine põlisrahva nimega aga on migrantide vana nõks, mis on viinud selleni, et prantslane võib olla ka Soomes sündinud somaallane, kes on põhjamaalt soojemasse kohta edasi liikunud.

Uued Uudised