Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui intrigant mujale ei kõlba, siis kooliõpetajaks ikka – jutt on muidugi Indrek Tarandist

-
06.09.2022
Ehk kuuleb varsti, kuidas õpetaja käis kooli juures asuvast autost oma asju ära toomas… Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Kunagi oli üks superstaar, Bussi-Pirjo, kes välgutas tõsielusaates ujuma minnes oma paljaid rindu ning tema õpetajakarjääril oligi lõpp. Aga see oli vanadel hundiaegadel – nüüd leiab alkoholiga seotud probleemide tõttu kaks korda välisministeeriumist välja aetud Indrek Tarand taas koha koolis.

Hiljuti välisministeeriumist lahti lastud Indrek Tarand alustas tööd Tallinna ühisgümnaasiumis ajalooõpetajana, kirjutab Postimees. Tarand, kes on olnud ajaloo-, ühiskonnaõpetuse ja inglise keele õpetaja Nõva põhikoolis, ise Postimehele Tallinna ühisgümnaasiumis tööle asumist kinnitada ei soovinud. Siiski seisab kooli kodulehel, et Tarand annab gümnaasiumiastmele tunde iga päev.

Kui palju on Tarandil olnud intriige alates rändevastase miitingu segamisest ja SAPTK raha omastamisest kuni kahel korral purjuspäi rooli istumisteni ja naisvälisministri solvamiseni? Aga mitte miski ei loe, Nipernaadi läheb ikka uuele rännakule.

2002. aasta juunis tabati kantsler Tarand 1,07-promillise joobe tunnustega autoroolist ning vallandati päevapealt töölt ministeeriumis. Elu24 kirjutas augusti lõpus, et endine Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand, kes pidi 1. augustist alustama Valgevene pealinnas Minskis tööd suursaatkonna asejuhina, viidi keset ööd Tallinnas välisministeeriumi hoone juurest politseiautoga ära. Tarandil tuvastati politsei teatel kriminaalne joove ja ta kõrvaldati juhtimiselt.

Ja ikka leiab kuskil keegi, et Tarand sobib ideaalselt õpetajaks ning ka lapsevanemad vaikivad. Kaks aastat tagasi, 28. augustil 2020 kirjutas ERR: “Nõva põhikoolis õpetajatööd alustanud Indrek Tarand ütles ERR-ile antud intervjuus, et poliitikaga hetkel ei tegele ning annab oma panuse tillukese Nõva põhikooli pedagoogilisele põllule.”

Panus oli tilluke ja poliitikast pole mees kunagi taandunud. Indrek Tarand on parandamatu intrigant ja ometi leitakse talle alati koht, kuigi kõik teavad, et sellest head nahka ei tule. Paraku ei võetud isegi EKRE miitingul toimunud provokatsiooni järel arvesse seda, et mees on varemgi avalikke koosolekuid seganud, temast tehti ikkagi ohver.

Nii liigub Tarand mööda kohti ja ameteid, et igal pool skandaalne jälg maha jätta, aga kuna ta on võimuringkondades “oma”, siis läheb ta ikka süüdimatult jälle uuele ringile.

Järva-jaani kooli ajalooõpetaja Priit Dieves vallandati artikli “Lastetud naised, laske oma ülikõrge latt alla!” eest direktor Raivo Prantsi poolt päevapealt. Intrigant Tarandi võtavad “prantsid” aga iga kell tööle.

Uued Uudised