Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: energiaröövi pärast häbi tundvad ettevõtjad võtku selle muutmiseks midagi ette

-
07.09.2022
Inimesed on hirmul, et talv selline tulebki. Pilt on illustratiivne.
© UU

Tuulikuäriga tema enda sõnul praegu “uskumatuid kasumeid” saav Oleg Ossinovski ütles Ekspressile, et “mul on ausalt öeldes isegi häbi seda raha vastu võtta, sest ma pole harjunud äris mittetöist tulu teenima” ning lisas: “Rõõmustamise asemel peaks kõigil energiatootjatel praegu olema häbi selle pärast, mis toimub.”

Aga kui on REAALSELT HÄBI, siis saab ju lihtsalt suurte sõnade tegemise asemel võtta ette samme, mis häbitunnet leevendaks. Esiteks saab koonduda ja nõuda jõuliselt süsteemi muutmist. Teiseks saab müüa energiat väljaspool röövellikku süsteemi õiglase hinnaga. Kolmandaks saab ebaõiglast tulu kasutada selleks, et asutada fond abivajajate toetamiseks.

Iga päevaga on näha, kuidas inimeste hirm talve ees muudkui kasvab — ja kasvab täiesti põhjendatult. Nt täna jagas Pereraadio oma elektriarvet (vt pilti altpoolt), mis tõstatab ilmselgelt ja väga otseselt ka paljude väikeettevõtjate ees oleva küsimuse sellest, kas lõpetada kohe tegevus või püüda jõhkrat riisumist üle elades veel oma elutööd päästa…

Aga veel kord: kui energiaettevõtetel on reaalselt häbi rahva riisumises osalemisest megakasu lõigata, siis jagage röövsaaki abivajajatega. Ja mitte ainult näpuotsaga ehk mulje avaldamiseks, vaid nii, et ülemäärane saaks ka päriselt ära antud. Ja nõudke leppimatult röövellikult rahvast kurnava süsteemi lõpetamist.

Varro Vooglaid