Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas: meil läheb hästi, teie aga ärge tarbige

-
07.09.2022
Laadime sisu...

Peaminister Kaja Kallase (Reformierakond) toon eilses ETV saates „Esimene stuudio“ inimestele lootust ei sisendanud, sest jutt oli ebausutav.

Lisaks maalis ta elu ilusamaks, kui see tegelikult on: meie hinnad on niigi odavamad kui mujal Euroopas…., tegelikult on ju kõik hästi…, meil on läinud palju paremini kui naabritel.

„Meie energiahinnad on Euroopa mastaabis madalamad kui teistel,“ ütles Kallas nii, et silm ka ei pilkunud, seejärel hakkas täpsustava küsimuse peale siiski loetlema riike, kus oli veel odavam elektrihind, nagu Soome, Hispaania, Poola, Norra…

Jah, talv tuleb raske, me saame hakkama tegelikult kui me hoiame kokku, oli tema põhiline sõnum ja soovitas rõõmsalt igapäevaselt jälgida elektrihinda ja tuua tarbimine alla siis, kui see hind läheb väga suureks.

Küsimusele, kuidas teised riigid saavad ettevõtjaid toetada, aga Eesti ei saa, hakkas Kallas taas keerutama.

Põhimõtteliselt ütles ta, et riik ei tekita ebavõrdust ettevõtjate vahel ja seega ei toeta kedagi…

“Tõesti meie, valitsuse tasandil, püüame leida neid lahendusi, aga mitte ükski lahendus ei tee kõiki õnnelikuks ja kõik need lahendused tulevad maksumaksja taskust,” lisas ta.

Saatejuht Mirko Ojakivi küsis, et Soome ja Rootsi saavad ettevõtjaid toetada, aga Eesti ei saa.

“Me arutame neid võimalusi, aga neid võimalusi ei ole palju,” vastas Kallas.

Kallas rääkis, et valitsuse laual on olnud kaalumisel sarnane meede nagu tegu Poola CO2 kvoodiga. Nimelt tahab Poola CO2 kvoodi hinna külmutamist kuni 30 euroni tonni eest.

Kallas sõnul toob asjaolu, et pärast rasket talve on ees riigikogu valimised, võidujooksu lihtsate lahenduste pakkumiseks. Praegusel valitsusel neid aga pole.

Kogu juttu kuulates süvenes küsimus, kelle huvides meie peaminister tegutseb ning millises infoväljas ta seikleb.