Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keskerakonnast lahkunud Tartu linnavolinik hakkas tegema koostööd EKRE-ga

-
08.09.2022
Jelena Frunze

Tartu linnavolikogusse kuuluv „Kellukese“ lasteaia majandusjuht Jelena Frunze astus välja Keskerakonnast ning hakkas tegema koostööd Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga.

Hariduskomisjoni kuuluv Jelena Frunze rääkis muuhulgas, et ta astus Eesti Keskerakonnast välja ligi aasta tagasi isiklikel kaalutlustel, kuid on siiski erakonnale tänulik saadud poliitilise kogemuse eest. Fraktsioonitu volinikuna küsimuste tekkimisel on ta saanud tuge, mõistmist ja selgitusi eelkõige Tartu linnavolikogu EKRE fraktsiooni esimehelt Silver Kuusikult, kellega koostöö on sujunud pikemal perioodil.

„Vaatasin, milline on EKRE platvorm ja programm, ning nägin, et see on mulle väga südamelähedane,“ märkis Frunze, kes kuulub volikogusse juba kolmandat koosseisu. Kohtudes EKRE esimehe Martin Helmega süvenes see veendumus veelgi.

„Kui Martin Helme küsis, miks ma tulin nende paati üle, siis ma vastasin, et minu tunnetuse järgi läheb see paat õiget teed, et see läheb sinna, kuhu ka mina tahan jõuda,“ rääkis naine.

Ta ütles, et tahab jõuda Eestisse, mis on iseseisev, kus ei pea häbenema talle kalleid sümboleid. Ka tema kabineti seinal lasteaias ilutseb rahvusvärvides suitsupääsuke.

„Ma ei taha süüa poola sibulat või hispaania kurki – soovin, et inimesed saavad siin tarbida meie põllumeeste toodangut, et meie ettevõtjatel on võimalus areneda, mitte ei panda oma ärisid ja tootmisi kinni. Ja ma soovin, et perekond oleks perekond, et lapsel oleks ema ja isa, mitte mingid muud variandid,“ selgitas Jelena Frunze. „Ma tahan, et kõik, kes siia tulevad, austaksid meie riiki, et nad austaksid meie ajalugu.“

Aastaid haridusega seotud Jelena Frunze sõnul on tema jaoks põhiline teema Tartu linnavolikogus eestikeelsele haridusele üleminek ning Tartu volikogus on selleks tegevuskava juba kinnitatud. Paraku tuleb see kava üle vaadata, et see ei jääks riiulisse, sest väga palju on ukraina laste tulemisega muutunud.

Alushariduses on tema sõnul asi kergem, sest väikelaps võtab kiiremini keele omaks, põhiline probleem on siiski põhikooli astmes.

Lahendusena pakub ta ettepaneku ukraina lastele teha põhikooli osas eraldi ruumid, luua ende jaoks eraldi klass, kus nad saaksid aasta jooksul õppida eesti keelt ja tuge selleks, et jätkata oma haridusteed veebi kaudu Ukraina haridussüsteemis. Kui nad jäävad siia kauemaks, siis nad läheksid edasi eesti kooli eestikeelsesse klassi – siis oleks neil ettevalmistus omasuguste hulgas ja keegi teisi ei sega.

Jelena Frunzel on pedagoogiline kõrgharidus, ta on töötanud koolis muusikalise õpetajaga ja tegutsenud oma tantsukoolis.

Nii EKRE kui ka Keskerakond asuvad Tartu linnavolikogus opositsioonis.